Nije mu prvi put: Traktorist (25) bez vozačke vozio s 2,3 promila u krvi, policija ga uhitila i zaplijenila mu vozilo

Pu virovitičko-podravska izvijestila je kako je na našim prometnicama neslavni rekorder bio 25-godišnji vozač traktora kojeg su jučer (nedjelja) u 16.30 sati zaustavili u Pitomači.

Utvrđeno je kako je za volan traktora sjeo “ukomiran”, točnije s 2,31 g/kg u krvi i to nakon što mu je vozačka ranije poništena zbog negativnih bodova te da u međuvremenu nije stekao pravo ponovno polagati vozački ispit. 

Zbog visoke koncentracije alkohola i kako ne bi ostao opasnost za sebe i druge na prometnici, vozač recidivist je uhićen, a policija mu je ovaj put i privremeno oduzela traktor.

U posljednje tri godine vozač je, izvijestila je policija, više puta pravomoćno kažnjavan za za isti prekršaj.

Policija je ovim putem podsjetila sve vozače kako je vožnja pod utjecajem alkohola, osim što je opasna, ujedno i skupa: vozač pritom može dobiti novčanu kaznu između 10 i 20 tisuća kuna ili kaznu zatvora do 60 dana. Ujedno, dobiva i 6 negativnih bodova te zabranu upravljanja vozilom u naredna tri mjeseca. 

U slučaju ponavljača, kao što je ovaj vozač u Pitomači, “dodaje” mu se još i između 10 i 20 tisuća kuna kazne zbog upravljanja vozilom kad mu je vozačka poništena, a i ta novčana kazna može postati kaznom zatvora do 60 dana.

U svakom slučaju, još jedna skupa i opasna vožnja o kojoj će odlučiti sud. (www.icv.hr)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content