Nik Titanik stiže u Slatinu: Retrospektivna izložba jednog od najpoznatijih hrvatskih suvremenih karikaturista u srijedu, 18. svibnja

Turistička zajednica grada Slatine u suradnji sa Zavičajnim muzejom Slatina, povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u Slatinu donose retrospektivnu izložbu jednog od najpoznatijih hrvatskih karikaturista, Nika Titanika.

Kronika hrvatske gluposti je retrospektivna izložba karikatura Nikole Plečka, poznatijeg kao Nik Titanik, povodom 28 godina bogate karijere, čije će se otvorenje održati u srijedu, 18. svibnja u Zavičajnom muzeju Slatina s početkom u 19.00 sati, a posjetitelji će ju moći pogledati sve do 20. lipnja.

Nikola Plečko kroz svoju bogatu dosadašnju karijeru održao je brojne skupne i samostalne izložbe, a za iste i svoj rad dobio je mnoge istaknute nagrade. Njegovi su radovi objavljivani u raznim listovima, tjednicima i portalima. Najpoznatiji je po svojim portretnim karikaturama političara. Do danas je nacrtao i objavio oko 12.000 karikatura.

-Nik Titanik u ulozi lucidnog kroničara aktualnog vremena britkim humorom ukazuje na neuralgične točke društva i države provocirajući reakciju, odnosno ne dopuštajući pojedincu da se uljuljka u izopačeno stanje današnjice akceptirajući ga kao normalno. Živim bojama, osebujnim likovima i s mnoštvo detalja, Nik Titanik karikaturama ilustrira, problematizira i propitkuje probleme u društvu, potičući promatrača na aktivno promišljanje prostora i vremena u kojem živi. Karikatura, unatoč postupnom nestajanju iz tiskanih medija, i dalje ostaje prijeko potrebno sredstvo kritike koje utječe na javno mišljenje i upozorava na aktualne probleme – stoji u predgovoru izložbe Sonje Švec Španjol.

– Dođi i sagledaj stvari iz drugog kuta, nasmij se od srca – poručuju iz Turističke zajednice Grada Slatine.

(www.icv.hr, adf, TZGS)

Plakat Nik Titanik

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content