Nove biciklističke staze u općini Ernestinovo: Poveznica s međunarodnom biciklističkom rutom prema Republici Mađarskoj

Šest i pol kilometara novih biciklističko-pješačkih staza izgrađeno je u općini Ernestinovo kroz projekt pod nazivom “Izgradnja biciklističke infrastrukture u općini Ernestinovo” vrijedan gotovo 7,5 milijuna kuna, od čega je bespovratnih sredstava Europske unije čak više od 6 milijuna kuna.

Tim povodom danas (ponedjeljak) je upriličeno službeno otvaranje Projekta, a simbolično je to odrađeno odlaskom učenika Osnovne škole Ernestinovo na izlet, dakako biciklima i sa startom u centru naselja ispred ureda općinske uprave.

– Ovo je samo jedan od uspješnih projekata na području Općine Ernestinovo, koja se snažno razvija u posljednjih nekoliko godina. Načelnica Marijana Junušić i njezin tim provode velike projekte bez straha od njihove realizacije i na taj način doprinose razvoju ovog područja, kao i ravnomjernom razvoju Osječko-baranjske županije – kazao je zamjenik župana Mato Lukić.

Dodao je kako je vidljiv značajan pomak u razvoju infrastrukture u gotovo svim općinama i gradovima Osječko-baranjske županije, posebno u izgradnji biciklističkih staza koje imaju dodanu vrijednost u razvoju cikloturizma i ukupne turističke ponude.

Načelnica Općine Ernestinovo Marijana Junušić pojasnila je kako je Projekt financiran iz Kohezijskog fonda, odnosno iz bespovratnih sredstava Europske unije.

– Važno je naglasiti kako je ukupna vrijednost ovog projekta dva puta veća nego naš godišnji izvorni proračun, pri čemu je 6,3 milijuna kuna europskog novca, a ostatak (1,2 milijuna kuna) su sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Općine Ernestinovo u jednakim omjerima. Novim stazama povezali smo se na postojeće staze Općine Antunovac i Grada Osijeka te na međunarodnu biciklističku rutu prema Republici Mađarskoj – kazala je općinska načelnica Marijana Junušić i dodala da se ovim projektom ujedno želi potaknuti sumještane na aktivniji i zdraviji život te češći boravak na otvorenom.

(www.icv.hr, tj)

IMG 3814
Foto: OBŽ

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content