OBŽ sufinancira projekte baranjske općine Draž: Plaža, sustav navodnjavanja i most na Karašici nositelji razvoja turizma i poljoprivrede

U sklopu posjeta baranjskoj Općini Draž, osječko-baranjski župan Ivan Anušić zajedno s načelnikom Stipanom Šašlinom i suradnicima, obišao je neke od projekata čiju realiziraju sufinancira Županija, te općina vlastitim sredstvima. Među tim projektima je plaža i vidikovac kod Topolja, sustav navodnjavanja Puškaš te most u izgradnji na rijeci Karašici u Dražu.

– Cijela Baranja, osobito općine Kneževi Vinogradi i Draž, imaju ogroman potencijal za bavljenje turističkom djelatnosti, pa danas obilazimo neke od projekta koje Općina Draž realizira u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Vladom RH, resornim ministarstvima ili vlastitim angažmanom. Riječ je o turističkim, poljoprivrednim i drugim projektima koji će koristiti ne samo stanovnicima ove općine nego i puno šire. Posjetili smo i nove turističke potencijale, kao što je projekt izgradnje nove plaže na Topoljskom dunavcu, kao i vidikovac koji će isto tako biti buduća atrakcija ove općine – rekao je župan Ivan Anušić na početku posjete.

Foto 3 8
Foto: OBŽ

Načelnik Općine Draž Stipan Šašlin naglasio je kako su obišli najznačajnije projekte u provedbi. – Uglavnom se radi o infrastrukturnim projektima, turističke i poljoprivredne namjene, koje su i glavne gospodarske grane našeg kraja. Jedan od njih je i Sustav navodnjavanja Puškaš koji je izuzetno važan našim poljoprivrednim proizvođačima, osobito u sve dugotrajnijim sušnim razdobljima, ali i most te pristupna cesta na rijeci Karašici koji će koristiti svim žiteljima i posjetiteljima naše općine. Tu su također vidikovac i plaže na Topoljskom dunavcu koje će na neki način zaokružiti turističku ponudu naše općine. Ovakav način realizacije projekata, u sinergiji lokalne i regionalne samouprave, preko ministarstava i Vlade RH, dovodi do snažnog razvoja svih krajeva Osječko-baranjske županije – kazao je Šašlin.

Foto 2 16
Foto: OBŽ

Posebno se osvrnuo na uređenje plaže u Topolju.

– Osjetili smo potrebu, nakon uređenja plaže u Dražu koja za ljetnih mjeseci dnevno privuče i 1.000 kupača, da uredimo i plažu u Topolju, a po mogućnosti jednog dana ih i povežemo međusobno, nabavkom elektrobroda. Što se tiče topoljske plaže, planira se nasipavanje terena pijeskom, izravnavanje terena, uređenje kamping prostora te osiguravanje prostora za parkiranje vozila – rekao je Šašlin.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content