Održana 3. dionička i 4. interna radionica u sklopu projekta Izrada Plana upravljanja područjem ekološke mreže Ilova

Jučer, 26. svibnja 2022. godine, u Garešnici je održana 3. dionička i 4. interna radionica u procesu izrade Plana upravljanja pod šifrom 041, koji obuhvaća područja ekološke mreže uz rijeku Ilovu, Ribnjake Končanica, Livade kod Grubišnog Polja, Ribnjake Poljana i Poilovlje s ribnjacima, kroz provedbu projekta Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000.

Na radionici su sudjelovali članovi radne skupine: predstavnica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja – Zavod za zaštitu okoliša i prirode, predstavnici vanjskog suradnika i izrađivača plana tvrtke Particip GmbH, djelatnici Javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, kao i relevantni dionici iz sve 4 županije.

Nakon pozdravnih riječi predstavnika izrađivača Plana upravljanja Ivane Laginje, tvrtka Particip GmbH, sudionicima su se obratili predstavnici svih Javnih ustanova koji sudjeluju u izradi Plana upravljanja.

Sudionike je sa dosadašnjim rezultatima rada JU s dionicima upoznala Marija Martinko Ivanov, stručnjakinja za planiranje upravljanja ispred tvrtke Particip. Dionici su podijeljeni u tri radne grupe gdje su mogli dopuniti i revidirati predložene aktivnosti te navesti suradnike u provedbi samih aktivnosti. Na završetku radionice, moderatori su predstavili rezultate i zaključke radnih grupa te dionicima naglasili da će svoj doprinos planu moći dati kroz javni uvid Plana upravljanja.

Nakon 3. dioničke radionice, održana je 4. interna radionica na kojoj su sudjelovali svi članovi radne skupine.

Članovi radne skupine osvrnuli su se na definirane aktivnosti, te su dogovorili daljnji rad definiranja vremenskog rasporeda i prioriteta aktivnosti te planiranje financija. Dogovorena je 5. interna radionica koja se treba održati 27. lipnja 2022. godine.

(virovitica-nature.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content