OPĆINA SOPJE I ove godine bogat program povodom Dana općine: Ribarski dan, tradicionalna 7. Bošporijada i proslava 75. obljetnice NK Podravca samo su neke od manifestacija

Ovog vikenda, od 6. do 8. svibnja, općina Sopje proslavit će Dane općine. Uz raznolik program, prvi dan proslave (petak, 6. svibnja) rezerviran je za 1. Radnu sjednicu Savjeta mladih općine Sopje koja će se održati s početkom u 18 sati. Nakon toga, u 19 sati započet će svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sopje.

-Petak je najlakši dan kada se dotičemo svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Sopje gdje ćemo se prisjetiti što je to napravljeno u proteklih godinu dana, a isto tako, podijelit ćemo plakete zaslužnim građanima. Savjet mladih je napokon i registriran na području općine Sopje prije nekoliko tjedana, pa će povodom proslave Dana općine i oni održati prvu radnu sjednicu – rekao nam je načelnik općine Berislav Androš.

Proslava se nastavlja u subotu, 7. svibnja, kada će se na rijeci Dravi održati Ribarski dan, kao i Likovna kolonija s početkom u 10 sati. U isto vrijeme, od 10 do 14 sati, odigrat će se malonogometni turnir mladih dobnih kategorija. Program će se nastaviti od 18 sati kada je na redu Tematsko predavanje savjeta mladih gdje će predavanje održati glavni tajnik Savjeta mladih RH i Tomislav Leko iz Ureda premijera Andreja Plenkovića. Subotnja proslava će završiti s dvije kino projekcije u 19 i 20 sati.

– Što se tiče subote, to će biti najdinamičniji dan jer od jutra kreću događanja. Počet će s ribarskim danom na rijeci Dravi. Tamo ćemo imati kuhanje fiša i peći će se šaran na rašljama. Vjerujem da će biti dosta zanimljivo i mislim da je rijetkost da se vidi da se peče odjednom 50 šarana. Uz lagani zvuk tamburica Drava će biti odmah pored, a u neposrednoj blizini započet će i likovna kolonija s 15 umjetnika koji će ondje slikati. U isto vrijeme održat će se i malonogometni turnir gdje će se sastati četiri nogometne ekipe. Dan se nastavlja u 18 sati s tematskim predavanjem Savjeta mladih. To će biti neke aktualne teme koje se tiču naših mladih, koje mogućnosti imaju putem naših ministarstava i slično. Dan će završiti s dvije kino projekcije u velikoj sali Općine Sopje – najavio je načelnik Androš.

279912618 10223482070952441 666548232748780299 n

Posljednji, ali isto tako važan dan proslave Dana općine Sopje je i nedjelja, 8. svibanj, kada će se održati 7. po redu Bošporijada s početkom u 15 sati na platou iza zgrade Općine Sopje. Nakon toga, u 18 sati, Nogometni klub Podravac obilježit će svoju 75. obljetnicu osnutka, a zatim slijedi zabavni program.

– Nedjelja nam ostaje za tradicionalnu 7. po redu Bošporijadu. Inače, bošpor je jedno tradicionalno sopjansko jelo, ono se priprema u sopjanskoj okolici. Isto tako, priprema se i u Mađarskoj, u našim prijateljskim općinama. Službeno je to natjecanje u pripremanju bošpora stoga pozivam mještane na ovogodišnju Bošporijadu u što većem broju. Zadnji dan završit će sa 75. obljetnicom osnutka Nogometnog kluba Podravac koji će odigrati službenu ligašku utakmicu protiv Nogometnog kluba Bratstvo iz Gornjeg Bazja, a nakon toga kreće zabavni program – za kraj je rekao načelnik Androš. (www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content