Općina Suhopolje prijavila treću fazu Zaželi: U planu zaposliti 20 žena koje će brinuti o osobama starije životne dobi i nemoćnima

Općina Suhopolje, uz savjetodavnu potporu VIDRA-e, prijavila je projekt „Zaželi u Suhopolju – faza III“ u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi – faza III“ ukupne vrijednosti 985.197 kuna.

Općina Suhopolje u suradnji s obveznim partnerima (CZSS Virovitica i HZZ PU Virovitica) planira zaposliti 20 žena koje će se skrbiti o 120 krajnjih korisnika na području općine Suhopolje. Samim projektom se ublažavaju posljedice nezaposlenosti teže zapošljivih skupina, u ovom slučaju žena u lokalnoj zajednici s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem.

Cilj projekta je zaposliti 20 ženskih osoba u općini Suhopolje koje će svojim uslugama pružati pomoći i podršku osobama starije životne dob i nemoćnima. Uključivanjem žena u nepovoljnom položaju na tržište rada planira se poboljšati njihov životni standard, a jednako tako podrazumijeva i borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti i prevenciju prerane institucionalizacije. Projektnim aktivnostima utjecat će se i na kvalitetu života krajnjih korisnika jer će im biti pružena podrška u svakodnevnom životu posebice onima koji žive u slabije razvijenim područjima i područjima s većom nezaposlenosti. Provedba projekata traje sedam mjeseci, a u okviru kojega će se zapošljavati žene na šest mjeseci.

(ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content