ORAHOVAČKO PROLJEĆE Luda zabava na 1. proljetnom off-road druženju Orahovica 2022.

Malo prigradsko naselje Nova Jošava pokraj Orahovice bila je domaćin 1. proljetnog off-road druženja Orahovica 2022. Organizaciju potpisuje Off-road klub Orahovica, a druženje je održano u sklopu 54. Orahovačkog proljeća. Na stazi u dvorištu strastvenog ljubitelja džipova i oldtimera Emila Hašpraja–Enđe, vozili su se jeepovi, quadovi, motori, bicikli, a bilo je tu i zabavnih igara.

Natjecanje je službeno otvorio orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Posebno mi je drago da je ovo druženje i natjecanje održano u jednom od naših prigradskih naselja. Naravno, ovaj sadržaj je itekako obogatio naše 54. Orahovačko proljeće i po viđenom siguran sam da ima veliku budućnosti, a svakako će Grad i Turistička zajednica uvijek stati iz ovako sjajnih priredbi – rekao je Rister.

A onda je krenulo ludilo, prva su na startu bila off-road vozila koja su vozila kružnu utrku ”brzinac” po poligonu uz prepreke, zatim su svoje vožnje odradili cross motori i quadovi također na pripremljenom poligonu, a na kraju su se u zanimljivoj utrci okušala djeca na biciklima te kao šećer na kraju održano je natjecanje u povlačenju užeta za žene i muškarce.

Kada se sve zbrojilo i oduzelo, pobjedu u utrci off-roada odnio je Saša Šerčić iz Feričanaca vozeći Suzuki Samurai, drugi je bio Luka Huber iz Orahovice za volanom Jeepa Cherokee, a treći je bio Ivan Andrašević iz Nove Gradiške.

U vožnji bicikala za djecu slavio je Marko Knezović iz Feričanaca, drugi je bio Ivano Kemper iz Orahovice, a treće mjesto pripalo je Anji Has Bolić iz Duzluka.

Off-road-11

Vozači motora i quadova vozili su revijalne voženje i zato dobili adekvatne zahvalnice organizatora.

– Što da kažem na kraju, srce mi je prepuno, presretan sam što smo ovo uspjeli organizirati, nedavno smo obnovili našu udrugu i odmah uspjeli prirediti ovakav spektakl. Hvala svima koji su vozili, vozačima iz Slavonskog Broda, Velike, Nove Gradiške, Požege, Osijeka, Slatine, Našica, Voćina i Feričanaca, od srca hvala našem Enđi kome smo ”upropastili” dvorište i livadu i koji nam je sve ovo ustupio, hvala Gradu i Turističkoj zajednici na velikoj podršci, hvala našem kuharu Zoranu Putnikoviću-Toti koji nas je sjajno nahranio, našim sucima legendi svih motornih vozila Orahovice Ervinu Kovaču i Zdravku Opatu iz Nove Jošave. Veliko hvala publici koja je unatoč tmurnom vremenu čak i laganoj kišici došla u velikom broju i bila stalno uz nas i na kraju ogromno hvala svim članovima udruge koji su uložili nemjerljiv trud u sve ovo. Nije bilo lako, dan i noć smo radili da bi sve pripremili kako treba i uspjeli smo i hvala mojoj supruzi Ivani koja ne samo da je sve ovo izdržala nego je sve ovo s nama i pripremila – rekao je nakon dodjele nagrada i zahvalnica, u dahu, predsjednik Off road kluba Orahovica Radivoj Bolić ili kako Orahovčani ponajbolje znaju – Zloćo.

Zloćo i ekipa su napravili vrhunsku stvar, otvorili vrata svijetu oktana jednoj maloj Novoj Jošavi, Orahovici, ali i cijeloj ovoj regiji koja je još jednom upoznala kako ovaj kraj u svakom svom kutku ima svoje posebnosti i ljepote.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content