Osijek će dva tjedna biti središte hrvatskog tenisa: Na ITF Osijek Open stiže stotinjak svjetskih tenisačica i tenisača

-Stotinjak svjetskih tenisača i tenisačica boravit će u Osijeku od 9. do 22. svibnja na ITF Osijek Openu na kojem će se nadmetati za nagradni fond od 25.000 dolara – najavljeno je na današnjoj (srijeda) konferenciji za novinare održanoj u osječkom Perivoju kralja Tomislava.

Sudjelujući na konferenciji osječki gradonačelnik Ivan Radić istaknuo je kako je Osijek grad sporta koji u tenisu ima stoljetnu tradiciju, podsjetivši na prvi teniski klub osnovan 1919. godine.

– Možemo se pohvaliti da smo prvi grad koji ima javni teniski teren za sve naše sugrađane, a u suradnji s našom proslavljenom tenisačicom i ambasadoricom sporta Donnom Vekić radimo i drugi na Jugu II – rekao je gradonačelnik i dodao kako će Osijek dva tjedna biti središte hrvatskoga tenisa.

Dodao je i kako je najveća dobrobit što će teniski talenti moći nastupiti na turniru i preko pozivnice, ali veliki benefit Osijek bilježi i u turističkom brojkama koje u zadnje vrijeme ostvaruje, a kojima će zasigurno doprinijeti i najavljena sportska manifestacija.

– U odnosu na rekordnu 2019. godinu, samo za vrijeme Uskrsa imali smo 21 posto noćenja više – kazao je gradonačelnik te istaknuo da gradska uprava čini sve kako bi što više djece privukla sportu.

Zahvaljujući Gradu i Županiji nagradni fond podignut je s 15 na 25 tisuća dolara. Izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski naglasio je kako će to tenisačicama omogućiti i veći broj bodova za ATP turnir. Također je istaknuo zadovoljstvo uvjetima u Osijeku, dodavši kako su zadovoljni i igračice i igrači koji su ovdje već imali prilike igrati.

Kako je istaknuo predsjednik TK Tennis Talents Osijek, Ante Brnić, ponovno se nakon 10 godina oživljava tradicija vrhunskih teniskih turnira u Osijeku.

– To ne bi bilo moguće bez snažne potpore Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i vrlo dobre suradnje s Hrvatskim teniskim savezom. ITF Osijek Open 2022. je sam vrh svjetskog tenisa, što potvrđuje činjenica da ćemo na turniru imati igračice od 150. do 300. pozicije na svjetskim rang listama. Broj sudionika je 64 igrača i igračica u kvalifikacijama i 32 u glavnom ždrijebu – rekao je Brnić, dodajući kako stižu igračice s tri različita kontinenta, iz Japana, Meksika i Južnoafričke Republike, što neizmjerno doprinosi prepoznatljivosti grada Osijeka diljem svijeta.

Glavni trener Davor Grgić istaknuo je popularizaciju tenisa i poticanje mladih na sport kao glavni cilj turnira, ističući edukativnu snagu sporta.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content