Osnovna škola Vladimira Nazora iz Nove Bukovice bila je domaćin natjecanja “Sigurno u prometu 2022.”

Županijska razina natjecanja ”Sigurno u prometu” jučer (utorak) je održana na sportskom igralištu Osnovne škole Vladimir Nazor u Novoj Bukovici. Sudjelovalo je osam osnovnih škola s područja županije, ukupno 32 učenika i osam mentora iz OŠ Gradina, virovitičkih OŠ Ivane Brlić-Mažuranić i OŠ Vladimir Nazor, OŠ Josipa Kozarca iz Slatine, OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg  Bazja, OŠ August Cesarec iz Špišić Bukovice, OŠ Antuna Gustava Matoša iz Čačinaca, te škole domaćina.

20220503_120359-CustomNatjecanje je održano u organizaciji HAK Autokluba Virovitica i Policijske uprave Virovitičko-podravske županije. Na natjecanju su nazočili članovi državnoga povjerenstva za provođenje natjecanja ”Sigurno u prometu”, Svjetlana Urbanek i Milorad Vučković, te ispitivač HAK-a, tajnik Autokluba Virovitica Robert Valenteković uz predstavnicu Policijske uprave Virovitičko-podravske županije Anitu Relić.

Prije samoga natjecanja, učenike, mentore i članove povjerenstva pozdravila je ravnateljica škole domaćina Lareta Žubrinić te posebno učenicima poželjela uspješan dan u teorijskom i praktičnom dijelu natjecanja. Teorijski dio obuhvaćao je rad na računalu, to jest provjeru znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, a praktični dio upravljanje biciklom prema točno utvrđenom sadržaju.

poligon-CustomNakon utvrđivanja postignutih rezultata, svim ekipama podijeljene su pohvalnice, a zatim je uslijedilo proglašenje najuspješnijih ekipa i učenika. Učenici s najboljim rezultatima predstavljat će Virovitičko-podravsku županiju na državnom natjecanju u Rovinju od 17. do 20. svibnja koje organizira HAK.

Ekipno prvo mjesto osvojila je OŠ August Cesarec iz Špišić Bukovice, drugo mjesto je zauzela OŠ Vladimir Nazor iz Virovitice, a treće OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, također iz Virovitice.  

Na državno natjecanje u Rovinj putuju dvije učenice koji su pojedinačno osvojili prvo i drugo mjesto, Helena Pokupić iz OŠ August Cesarca iz Špišić Bukovice i Franka Tomljanović iz virovitičke OŠ Vladimir Nazor uz dvojicu najboljih učenika iz virovitičkih škola, Davida Kovačević iz “Brlića” te Viktora Abramovića iz “Nazora”.

Pobjednicima su uručeni trofeji i nagrade, muški i ženski bicikl te biciklističke kacige koje im je osigurao MUP, a utješnih nagrada je bilo i za sve ostale sudionike.

(www.icv.hr, adf, OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content