Osnovnoškolci iz Nove Bukovice najbolji na kviz-natjecanju o poznavanju Sabora

Nakon što je 29. travnja održano natjecanje za srednjoškolce, saborska Služba za građane organizirala je u petak osmo po redu online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskog sabora za učenike osmih razreda osnovnih škola.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su učenici osmih razreda iz 57 škola diljem Hrvatske, ukupno 171 učenik raspoređen u tročlane natjecateljske timove škola, pri čemu je svaki učenik u timu imao svoju zamjenu.

Učenici su iz informatičkih učionica odgovarali na 30 pitanja u vremenu od 30 minuta. Svaki učenik tročlanoga tima na svom je računalu rješavao natjecateljski test, a rezultat tima je zbroj osvojenih bodova svakog člana tima. Kako svako pitanje nosi 1 bod, maksimum bodova koje tim može ostvariti je 90 bodova. 

Prema preliminarnim rezultatima, tri najuspješnije škole po broju osvojenih bodova, od mogućih 90, su: Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica (87 bodova, vrijeme – 0:42:27), Osnovna škola Draganići (87 bodova, vrijeme – 1:02:24) i Osnovna škola Viktorovac Sisak (85 bodova, vrijeme – 1:07:47). Sukladno Pravilima natjecanja, škole s istim brojem osvojenih bodova rangiraju su prema vremenu predaje testa.

Prvaci

Na ovom natjecanju, za Osnovnu školu Vladimira Nazora iz Nove Bukovice nastupili su Leo Bračun, Nikola Ladović i Kristijan Bilavčić, uz mentoricu, učiteljicu povijesti Martinu Grundler Hrala.

Preliminarni poredak 10 najuspješnijih timova škola objavljen je na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora, dok će konačni poredak 10 najuspješnijih timova škola biti objavljen u ponedjeljak, 16. svibnja na mrežnim stranicama Sabora.

Svi učenici koji su sudjelovali na natjecanju dobit će pohvalnice Hrvatskoga sabora, dok će učenici tri najbolja tima dobiti prigodne nagrade predsjednika Hrvatskoga sabora. Sve škole koje su sudjelovale na kvizu, kao i svi mentori učenika dobit će zahvalnice Hrvatskoga sabora.

Informatičku podršku online kviz natjecanja osigurao je CARNet.

(sabor.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content