Patrik Kereš i Mihael Tudić nastupili na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022.: Patrik je zauzeo 7., a Mihael 8. mjesto

Mihael Tudić i Patrik Kereš, učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca sudjelovali su na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022. Ovo respektabilno natjecanje najveći je događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje učenika u ovomu dijelu Europe, a organizira ga Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Na ovom zahtjevnom natjecanju, dvoje učenika ove škole ostvarili su plasman svojim rezultatima.

Mihael Tudić s mentoricom Anitom Rengel natjecao se u disciplini „Tajničko poslovanje“ te zauzeo 8. mjesto. Istodobno, Patrik Kereš s mentorom Tihomirom Vranićem natjecao se u disciplini „Agro“ te zauzeo 7. mjesto u ukupnom poretku.

Na WorldSkills Croatia 2022. u 40 strukovnih disciplina natjecalo se 360 najboljih učenika strukovnih škola, uz podršku svojih mentora. Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja.

(www.vpz.hr, SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača, foto: SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača )

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content