“Peace for Ukraine”: U četvrtak, 19. svibnja humanitarna nogometna utakmica u Mikleušu

Kada su uoči Uskrsa posjetili Pustaru Višnjica gdje su smještene osobe izbjegle od rata u Ukrajini, članovi Gradske organizacije Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Slatina i njezinih temeljnih ogranaka Bakić i Gornji Miholjac, obećali su da će za prikupljenu pomoć kupiti potrebne namirnice i stvari za Ukrajince koji su ostali u Ukrajini.

Pri posjetu, nakon što su ih obavijestili da su dragovoljci prikupili pomoć za njih, sve žene su bile posebno ganute, ali su se odmah zahvalile na pomoći i jednoglasno rekle kako njima u Hrvatskoj ništa ne nedostaje, osim naravno njihovih najmilijih i Ukrajine, i da je prikupljena pomoć potrebnija stanovnicima koji su ostali u domovini.

Nakon objave vijesti o posjeti, kao i o budućoj akciji prikupljanja pomoći, javile su se mnoge organizacije i udruge koje su također izrazile želju za sudjelovanjem u prikupljanju pomoći.

Prva od akcija je nogometna utakmica između ravnatelja, izdavačke kuće “Alfa” i Virovitičko-podravske županije koja će se održati u četvrtak, 19. svibnja u 17.00 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Mikleuš.

Sav prikupljeni iznos na ovoj vrlo zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici uplatit će se na poseban račun Gradske organizacije Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Slatina s naznakom: Pomoć za Ukrajinu Peace for Ukraine.

Svi oni koji ne mogu doći u Mikleuš, pomoć mogu uplatiti na poseban račun otvoren u Slatinskoj banci broj: HR3524120091520000935.

Za prikupljeni novac kupit će se medicinske potrepštine, dok svi oni koji žele donijeti neke od potrepština mogu to učiniti u Sladojevcima uz prethodnu najavu prema popisu koji su svojim ženama poslali muškarci iz Ukrajine, a koji možete vidjeti OVDJE.

Predsjednik TO UHDDR Bakić Ivica Pavin, inicijator akcije, poziva sve koji mogu da se uključe u akciju ili da donesu potrepštine s popisa uz najavu na brojeve: Ivica Pavin 099/673 8369, Tomo Tomić 099/3323 696, Helena Hegediš 099/3323 654.

Ukoliko netko ne može donijeti namirnice, može nazvati navedene brojeve i netko od volontera će doći po prikupljeno.

– Svima nama u Hrvatskoj još uvijek su vrlo žive slike i stradavanja iz Domovinskog rata i znamo vrlo dobro kako je to kada ginu i stradavaju vojnici, ali i civili. Nažalost, najgore stradavaju djeca. Svi mi u Hrvatskoj sjećamo se kako je u ratu svaka pomoć dobrodošla – još jednom je podsjetio Ivica Pavin i zamolio sve ljude dobrog srca da sudjeluju u ovoj akciji uz naglasak da će se sva prikupljena pomoć direktno odvesti u Ukrajinu, odnosno krajnjim korisnicima i onima kojima je i namijenjena.

(www.icv.hr, hh, adf, foto: D. Fišli)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content