Prvi put u Orahovici održan pub kviz s glavnom temom Domovinskog rata: UHBL PTSP VPŽ pobjednik kviza ”Zajedno u ratu – zajedno u miru”

Pub kviz scena u Orahovici je sve jača i bolja. Tijekom tjedna u kafićima se ekipe nadmeću u znanju, a sada su to već postali i pravi rivaliteti, oni pozitivni naravno. U tom smjeru, ali s posebnom temom jedan je takav pub kviz, i to u sklopu završnog dana manifestacije Dana grada, organizirala orahovačka HVIDRA u suorganizaciji Enigmatske udruge Orahovica i udruge PAUK pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice.

Naime, kviz je nosio naziv ”Zajedno u ratu – zajedno u miru”, a posebna tema bio je Domovinski rat. Da bi ta važna tematika bila prenesena posebno na mlade, predsjednik HVIDRA-e i Enigmatske udruge Stjepan Varaždinac u uvodu kviza održao je i kratko predavanje o Orahovici i Orahovčanima u Domovinskom ratu.

Pub Kviz 3 Custom

– Domovinski rat se nikada ne smije zaboraviti kao niti jedno ime hrvatskog branitelja, posebno onih koji su položili svoje živote na oltar domovine. Upravo iz tog razloga pokrenuli smo pub kviz jer su oni u našem gradu izrazito popularni i posjećeni u svakom kafiću. Hvala stoga još jednom svima koji su se odazvali. Ovaj prvi kviz nam je pokazao da moramo ustrajati i dalje ga organizirati. Imamo u planu novi za Orahovačko proljeće, naravno ne pod ovim imenom jer će to biti tradicionalno za Dan grada, ali tema Domovinski rat bit će stalno prisutna – rekao je Varaždinac.

Kviz se sastojao od deset kategorija pitanja, a po jednu si je svaka ekipa mogla izabrati kao joker rubriku iz koje su se duplali bodovi. Na kraju je prvu pobjedu, na prvom velikom orahovačkom kvizu, odnijela ekipa UHBL PTSP VPŽ u sastavu Miroslav Milovuković, Matija Milovuković, Dino Mataz, Josip Radočaj i Vladimir Grgurić kojoj je pripao pobjednički pokal, medalje i poklon-bon sponzora – trgovine BRIIT.

– Naš cilj je bio prije svega sudjelovati i zabaviti se. Na kraju smo pobijedili i čestitam svojoj ekipi na odličnom znanju, a isto tako čestitam i svim ostalim ekipama na postignutim rezultatima, a kao hrvatski branitelj zahvaljujem svima što su došli. Naša ekipa dogovorila je kako ćemo poklon-bon iskoristiti za kupnju materijala kojim ćemo urediti spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na širem orahovačkom području – rekao je kapetan pobjedničke ekipa Miroslav Milovukuović.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Klasa optimist, treće kafiću Bad Company, a nagrade najboljim uručio je gradonačelnik Orahovice Saša Rister, koji je na samom početku i otvorio kviz natjecanje.

Pub Kviz 2 Custom

– Sve pohvale organizatorima na ideji i odličnoj organizaciji ovog kviza, koji je pokazao i zavidno znanje sudionika o Domovinskom ratu što posebno veseli. Pub kvizovi su danas postali jedan od prepoznatljivosti našega grada i naravno da ćemo i Grad i ja osobno biti maksimalna potpora u novim izdanjima. Čestitam najboljima i vidimo se na sljedećem kvizu– zaključio je Rister.

Na kraju treba svakako istaknuti i PAUK-ovca Zdenka Nađa koji je sudjelovao u sastavljanju pitanja te odlično vodio cijeli program.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content