Policija mu privremeno oduzela arsenal: Virovitičanin (35) kod kuće imao 5 tisuća metaka, eksploziv i detonatorske kapsule

PU virovitičko-podravska privremeno je oduzela muškarcu (35) s područja Virovitice pravi arsenal na kojem bi mu i Rambo zavidio; između ostalog i 5.000 komada streljiva za pištolj i pušku te eksploziv koji je čuvao u svom domu.

Kako je izvijestila policija, oružje je pronađeno u pretrazi doma na temelju naloga. Imali su što i naći -prije same pretrage, kako stoji u policijskom izvješću, 35 – godišnjak je policijskim službenicima Policijske postaje Virovitica izručio više komada okvira punih streljiva za automatsku pušku te zeleni drveni sanduk ispunjen sa 146 originalnih kutija sa po 15 komada streljiva, odgovarajućeg kalibra.

Uslijedila je potom detaljnija pretraga doma u kojem su pronašli velik broj pištoljskog i puščanog streljiva raznih kalibara (oko 5000 komada), dva prazna okvira za automatsku pušku, deset praznih okvira za pištolje, 600 grama eksploziva TNT, 3 detonatorske kapsule, 230 cm sporogorećeg štapina, zatvarač puške te dva mobitela.

Muškarac je zaradio kaznenu prijavu za „nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”. (www.icv.hr)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content