FOTO Prvenstvo osnovnih škola u mini nogometu: Virovitički IBM i Iskra iz Voćina osvojili naslove prvaka

Uz podršku Hrvatskog nogometnog saveza, Hrvatski školski sportski savez ove godine po prvi puta je organizirao natjecanje učenika petih i šestih razreda u mini nogometu.

Za područje Virovitičko–podravske županije natjecanje je održano na terenima Sportskog centra Vegeška u Virovitici. Na natjecanju je sudjelovalo sedam ekipa u konkurenciji učenika: IBM iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice, Mladost iz Osnovne škole Suhopolje, Mladost iz Osnovne škole Vladimir Nazor iz Virovitice, Iskra iz Osnovne škole Voćin, Vihor iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja, Junior iz Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine i Čađavica iz Osnovne škole Davorin Trstenjak iz Čađavice, dok su u konkurenciji učenica igrale dvije ekipe, IBM iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice i Mladost iz Osnovne škole Suhopolje.

U konkurenciji učenica IBM je pobijedio suhopoljsku Mladost 2:1. U konkurenciji učenika ekipe su bile podijeljene u dvije skupine. Pobjednici skupina su razigravali za naslov, a drugoplasirane ekipe iz skupina za treće mjesto. U susretu za treće mjesto odigran je virovitički gradski derbi, u kojemu su ‘Brlići’ svladali ‘Nazore’ 6:3.

Naslov najboljih osvojili su nogometaši iz Voćina, koji su u finalu dominantno svladali IBM rezultatom 5:0. Pehare najboljim ekipama podijelila je glavna tajnica Školskog sportskog saveza Virovitičko–podravske županije Dora Međimorec. Tehničku podršku Školskom sportskom savezu Virovitičko-podravske županije u organizaciji turnira pružio je Nogometni klub Virovitica.

Pobjedničke ekipe plasirale su se na Državnu poluzavršnicu koja će se odigrati u Osječko– baranjskoj županiji.

Rezultati:

Učenice:

IBM – Mladost Suhopolje 2:1

Učenici:

Skupina A

Mladost Virovitica – Čađavica 5:1
Junior – Mladost Virovitica 4:2
Čađavica – Junior 2:3

Poredak:

1. Junior – 6 bodova
2. Mladost Virovitica – 3 boda
3. Čađavica – bez bodova

Skupina B

Mladost Suhopolje – Vihor 1:2
Iskra – IBM 5:2
Vihor – IBM 1:3
Mladost Suhopolje – Iskra 1:6
Iskra – Vihor 4:2
IBM – Mladost Suhopolje 7:0

Poredak:

1. Iskra – 9 bodova
2. IBM – 6 bodova
3. Vihor – 3 boda
4. Mladost Suhopolje – bez bodova

Susret za treće mjesto:

Mladost Virovitica – Suhopolje 3:6

Finale:

Junior – Iskra 0:5

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content