Prvenstvo učenika petih i šestih razreda VPŽ u rukometu: Virovitički IBM zahvaljujući boljoj gol razlici osvojio naslov prvaka

U sportskoj dvorani virovitičke Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić, u organizaciji Školskog sportskog saveza VPŽ, odigrano je Prvenstvo učenika petih i šestih razreda osnovnih škola Virovitičko–podravske županije u rukometu.

Na prvenstvu je sudjelovalo pet momčadi: IBM iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Virovitica, Mladost iz Osnovne škole Vladimir Nazor iz Virovitice, Junior iz Osnovne škole iz Slatine, Bilogora iz Osnovne škole Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice i KOŠ iz Katoličke osnovne škole iz Virovitice.

Igrao se jednostrukim bod sustavom. Vrhunac uzbuđenja bio je u posljednjoj utakmici između IBM-a i KOŠ-a, jer su u igri za naslov bile sve tri virovitičke ekipe. U jednom trenutku mladi rukometaši KOŠ-a bili su nadomak naslova, vodili su s četiri zgoditka prednosti i imali napad za pet razlike, koliko im je bilo dovoljno za prvo mjesto, međutim, izgubili su loptu, IBM je postigao zgoditak za -3, što im je bilo dovoljno za naslov.

Pobjednik je na kraju dobiven suženom tablicom međusobnih utakmica prve tri ekipe, gdje je odlučila međusobna gol razlika.

Momčad IBM-a, uz naslov, plasirala se na državnu poluzavršnicu. Pehare najboljim momčadima podjelila je tajnica Školskog sportskog saveza virovitičko–podravske županije Dora Međimorec.

IBM: Noa Cvišić, Roko Gojmerac, Patrik Grahovac, Damjan Grdić, Damjan Hudi, Matej Jezerčić, Matej Peršić, Marko Šuper, Matej Sertić, Dorian Reščić, Josip Đurđević i Gabriel Šešet. Voditelj: Mario Hrženjak.

Rezultati:

Bilogora – IBM 1:17
Mladost – Junior 12:6
IBM – Mladost 13:8
KOŠ – Bilogora 16:4
Mladost – KOŠ 13:10
Junior – IBM 8:12
KOŠ – Junior 17:12
Bilogora – Mladost 5:11
Junior – Bilogora 25:8
IBM – KOŠ 10:13

Poredak:

1. IBM – 6 bodova
2. KOŠ – 6 bodova
3. Mladost – 6 bodova
4. Junior – 2 boda
5. Bilogora – bez bodova

Sužena tablica prve tri ekipe za poredak:

1. IBM 23:21 – 2 boda
2. KOŠ 23:23 – 2 boda
3. Mladost 21:23 – 2 boda

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content