PU osječko-baranjska, grad Našice i pet općina potpisali Sporazom o suradnji na provođenju i financiranju preventivnog projekta “Zajedno više možemo”

U Zoljanu je danas u prostorijama Lovačke udruge “Jelen” Našice, održano potpisivanje Sporazuma o međusobnoj suradnji na provođenju i financiranju preventivnog projekta “Zajedno više možemo”.

Sporazum su s načelnikom Policijske uprave osječko-baranjske Ladislavom Beceom, potpisali gradonačelnik Našica Krešmir Kašuba te načelnici općina Đurđenovac Hrvoje Topalović, Feričanci Marko Knežević, Donja Motičina Željko Kovačević, Podgorač Goran Đanić te u ime Općine Koška Zdravko Kuzminski. Riječ je o rezultatu suradnje između jedinica lokalne samouprave našičkog područja i PU osječko-baranjske na prevenciji svih oblika rizičnog ponašanja s naglaskom na prevenciju imovinskih delikata, posebice prijevara građana treće životne dobi na kućnom pragu, prevenciji obiteljskog nasilja, zlouporabe sredstava ovisnosti, prevencije u cestovnom prometu i edukacije o kazneno-pravnoj zaštiti djece i mladih. Ove godine u sporazum su uključena i lovačka društva u sklopu policijskog nacionalnog preventivnog projekta “Siguran lov”.

Načelnik PU Ladislav Bece tom prilikom zahvalio je na podršci gradonačelniku i načelnicima, kao i voditeljici Službe prevencije Ravnateljstva policije MUP-a Sandri Veber.

– Cilj svih ovih projekata je briga o našim građanima. Od najmlađe, vrtićke, do građana treće životne dobi. Ovdje smo danas potpisali šest novih preventivnih projekata, a vjerujem da ih možemo još i proširiti – rekao je Bece. 

MG 9129

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba pohvalio je inicijativu i sve što se radi na tome da našičko područje bude sigurno.

– Važno je naglasiti da je grad Našice siguran grad, a sav trud uložen u prevenciju tome doprinosi još više. Redovita izvješća Policijske postaje Našica iznesena na Gradskom vijeću pokazuju da Našičani mogu biti sigurni. Važno je spomenuti i sve naše službe koje rade na toj sigurnosti, a to su i naši vatrogasci, naša bolnica, dom zdravlja. Možemo biti ponosni na taj “aparat” i ljude koji ga čine – rekao je Kašuba.

U aktivnosti i provođenje ovog Sporazuma ovoga puta uključene su i lovačka društva s područja općine Đurđenovac, istaknuo je načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović. 

– Današnjim potpisivanjem nastavili smo dugogodišnju suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova na sprječavanju mnogih nedjela i rada na prevenciji i otklanjanju svih nepodopština u našem društvu. Ovoga puta su aktivno uključena i lovačka društva na području općine Đurđenovac te su se tako dodatno uključili u rad za opće dobro na području općine – rekao je Topalović.

Načelnik općine Donja Motičina Željko Kovačević pohvalio je suradnju Policijske uprave s općinama te najavio kako će ju nastaviti i ubuduće.

– Drago nam je da mi kao općine zajedno surađujemo i uvijek ćemo biti spremni na suradnju s Policijskom upravom. Moramo biti svjesni važnosti preventivnih programa koji obuhvaćaju naše najmlađe, pa je tako njihovo provođenje u vrtićima i školama od izuzetne važnosti. Veseli me što će se to sve nastaviti provoditi – rekao je Kovačević.

Nakon potpisivanja Sporazuma, predstavnicima lovačkih udruga sa područja Lovnog ureda Našice uručeni su promidžbeni i preventivni materijali, narančasti lovački prsluci kojima je namjena bolja vidljivost i sigurnost lovaca u lovu. 

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content