“Rascvjetani” Osijek: Cvjetne kreacije oduševile brojne posjetitelje

U prekrasnim cvjetnim aranžmanima, raznim cvjetnim kreacijama, plesu, crtežima i mnoštvu drugih događanja, kao i kupovini sadnica i cvijeća, mogli su uživati brojni posjetitelji Festivala cvijeća održanog tijekom proteklog vikenda u Osijeku.

Cvjetnu manigestaciju službeno je otvorio gradonačelnik Osijeka Ivan Radić koji je tom prilikom istaknuo kako je u Osijeku pregršt kulturnih, zabavnih i sportskih događaja koji privlače i sve veći broj turista, te će u tom smjeru i dalje nastaviti djelovati.

Festival cvijeća održan je u organizaciji Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka, u Parku kralja Držislava, nedaleko od Tvrđe.

– Grad Osijek jedinstven je u Hrvatskoj po broju parkova. Imamo veći broj parkova nego trgova. Brinemo o našem zelenilu, prošle godine posađeno je 551 stablo. Zahvaljujem i našim sugrađanima koji uređuju svoje balkone i okućnice kako bi Osijek izgledao što ljepši, rascvjetaniji i zeleniji. Osijek je eco-city, nositelj brončanog Cvijeta Europe. Imamo najljepšu, najdužu i najuređeniju šetnicu, što je zasluga svih nas koji živimo u ovom gradu. Siguran sam da turisti iz grada Osijeka odlaze s lijepim uspomenama. Ovim putem pozivam sve da se vrate, a na nama je da kreiramo ovakve i slične događaje – istaknuo je Radić.

IMG 3778
Foto: Grad Osijek

– Sve je više OPG-ova koji su prepoznali Festival cvijeća. Manifestacija se održava već petu godinu zaredom. Puno je izlagača i posjetitelja. Siguran sam da će iz godine u godinu rasti sve više – dodao je.

– Osim bogate ponude sadnica i cvijeća i ostalih proizvoda lokalnih proizvođača i obrtnika, Festival cvijeća pretvara Park kralja Držislava u pozornicu na kojoj je puno plesa, glazbe, slikanja i edukacije. Pet srednjih strukovnih škola sudjeluje svake godine. Učenici i nastavnici prezentiraju svoje uratke na temu cvijeća i pokazuju koliko je važna sinergija i osvještavanje ljudi o ljepotama i blagodatima grada Osijeka koji je najzeleniji grad – rekla je direktorica TZ grada Osijeka Tajana Rogulja.

IMG 3775
Foto: Grad Osijek

Dodala je i kako ima razloga za optimizam, što se tiče turističkih brojki jer ukupno ostvarena noćenja, za prva četiri mjeseca u odnosu na rekordnu 2019. godinu, sada su na 92 posto ostvarenih noćenja, dok je u uskrsnom razdoblju ostvareno 21 posto noćenja više.
-To nam daje vjetar u leđa da nastavimo tako raditi – zaključila je Rogulja.

Prvi dan Festivala bio je posvećen najmlađima koji su u sklopu šarolikog programa imali priliku učiti penjati se po drveću, uživati u dječjim pričaonicama, slikanjima, plesu, revijama i drugim cvjetnim aktivnostima.

(www.icv.hr, tj)

IMG 3776
Foto: Grad Osijek

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content