Smotra amaterskih puhačkih orkestara: Virovitica glazbom povezuje čak deset gradova

Virovitica je danas (subota) na poseban način pravi centar kulture i to onaj koji spaja i zemlje i gradove. Nedugo nakon što su u Gradskom parku hrvatski i češki predstavnici posadili Lipu prijateljstva, počeo je novi događaj. Ispred župne crkve sv. Roka u Virovitici krenuo je svečani defile puhačkih orkestara kroz centar, sve do Šetnice ispred Gimnazije Petra Preradovića. Defileom je tako otvorena smotra Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje koja glazbom povezuje čak deset hrvatskih gradova. 

MG 8427

Do kasno poslijepodne zainteresirani mogu uživati u nastupima orkestara iz Nove Gradiške, Donjeg Miholjca, Požege, Jakšića, Valpova, Osijeka, Našica, Slavonskog Broda i Županje, uz domaćine i organizatore, Gradsku glazbu Virovitica. 

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić čestitala je svim orkestrima na angažmanu i trudu te očuvanju i promicanju kulture putem glazbe.

-Svima želim da uživate u Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji i da se što bolje predstavite – istaknula je uoči početka Smotre. 

Zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac istaknula je kako svima želi uspješne nastupe iza kojih je “jako puno uloženih sati vježbe i odricanja”. Nakon defilea, naime, počeo je natjecateljski dio koji traje do 18 sati. 

Lucija Viktorija Suvajac, predsjednica Gradske glazbe Virovitica, istaknula je zadovoljstvo što je Virovitica danas domaćin ove važne Smotre te zahvalila Gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji kao i sponzorima, na podršci.  

MG 8508

-Izrazito sam sretna što smo uspjeli organizirati ovaj događaj upravo u Virovitici, najljepšem gradu kontinentalne Hrvatske i na njemu pokazati svu snagu, ljepotu i čar puhačkih orkestara. Sretna sam što smo i inače okruženi mladim ljudima koji, baš poput Grada i Županije, prepoznaju važnost i glazbe i smotri poput ovih te pomažu da se događaji poput ovih ostvare – istaknula je L. V. Suvajac te svima poželjela uspješan nastup, uz uživanje u glazbi. (www.icv.hr, mlo, mr, foto: M. Rođak) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content