Suhopoljem projurio dvostruko brže od ograničenja: Snimila ga kamera pa mu stiže “paprena” kazna

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano je 12 prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je vozačica osobnog automobila teško ozlijeđena, a vozač motocikla i teretnog vozila su lako ozlijeđeni, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su napustili mjesto događaja, a za jednim se još traga, dok je jednu prometnu nesreću uzrokovao vozač motocikla kod kojega je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 420 prekršaja, od kojih 44 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 130 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 69 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 53 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, sedam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, četiri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 9,30 sati u Suhopolju, kada je na dionici D2 u naselju na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 60 km/h utvrđena brzina kretanja osobnog automobila od 118 km/h.

Za ovaj prekršaj predviđena je kazna od 10 do 20 tisuća kuna, tri mjeseca bez vozačke dozvole i šest negativnih bodova. 

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content