Susret predstavnika osječkih i poljskih tvrtki: Jačanje gospodarske i kulturne suradnje prelazi na višu razinu

Gospodarski susret Poljska – Hrvatska 2022. održan je u prostorijama osječkog poduzetničkog inkubatora BIOS, a u svrhu jačanja gospodarske suradnje između osječkih i poljskih tvrtki.

Okupljene je pozdravila zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković koja je istaknula zadovoljstvo zbog velikog broja poljskih tvrtki koje su zainteresirane za gospodarsku i kulturnu suradnju s Osijekom.

– Riječ je o nastavku poslovnih razgovora koji su obavljeni u Poljskoj tijekom rujna prošle godine, a sada krećemo na sljedeću razinu, konkretizaciju poslovne suradnje. Svakako najzaslužnija osoba je počasni konzul Republike Hrvatske u Krakowu, g. Paweł Włodarczyk, kojemu se ovim putem još jednom od srca zahvaljujem na operativnosti i kooperativnosti te gostoljubivosti iskazanoj tijekom našeg boravka u Poljskoj – istaknula je Crnković.

Foto 2 12
Foto: Grad Osijek

Počasni konzul Pawel Włodarczyk izrazio je zadovoljstvo što boravi u Osijeku s delegacijom poljskih tvrtki.

-Ovo je i za poljske tvrtke važna suradnja, ali još više za hrvatske i osječke jer je Poljska velika zemlja i velika prilika za sve one koji traže svoj prostor izvan granica Hrvatske. Ovdje smo da pomognemo da se ostvari ta suradnja- izjavio Włodarczyk i zaključio kako ga osječka regija podsjeća na varšavsku i kako se u Osijeku jako dobro osjeća.

U sklopu kulturne suradnje gosti iz Poljske u petak, 13. svibnja su u osječkom HNK- u nazočili premijeri tragedije “Fedra” koja je bila titlana na poljskom jeziku.

(www.icv.hr, tj)

Foto 3 6
Foto: Grad Osijek

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content