U petak, 20. svibnja, počinju jubilarni 20. Proljetni zvuci Jana Vlašimskog

U organizaciji Češke besede Virovitica jubilarni 20. Međunarodni festival kulture „Proljetni zvuci Jana Vlašimskog“ započet će sutra (petak), 20. svibnja, a trajat će sve do 4. lipnja.

Ovo jubilarno izdanje započet će u 19 sati svečanim otvorenjem, koncertom Češke besede Virovitica i Perice Mihaljevića na klaviru u Češkom domu u Virovitici. Prije toga od 16.30 do 18 sati možete pogledati video projekcije prigodnih sadržaja vezanih uz jubileje. U dva tjedna, koliko će Festival trajati, održat će se razne radionice vezane uz plesu i ples, umjetničke kolonije, izložbe, okrugli stolovi, glazbeno-scenski programi i koncerti.

Zadnja dva dana rezervirana su za prigodni program i koncert pa će se tako u srijedu, 1. lipnja s početkom u 19 sati, u Češkom domu u Virovitici održati glazbeno-scenski program. U sklopu toga nastupit će Češka beseda Virovitica, Gradska glazba Virovitica, HPD Rodoljub, Glazbena škola Jan Vlašimsky te će održati i svečana dodjela zahvalnica.

U subotu, 4. lipnja, s početkom u 19 sati, u Češkom domu Virovitica koncertom klasične glazbe čeških skladatelja, glazbenika iz Češke republike i Republike Hrvatske koji izvode djela čeških skladatelja završit će jubilarno 20. izdanje Proljetnih zvukova Jana Vlašimskog.

(www.icv.hr, ib)

proljetni zvuci 2022 plakat 150x200 01

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content