Telemach Dan sporta u Virovitici: Više od pet stotina osnovnoškolaca natjecalo se u trčanju i graničaru

Na nogometnom terenu sportskog centra TVIN u Virovitici u srijedu 4. svibnja održan je Telemach Dan sporta koji se odvija u sklopu Plazma sportskih igara mladih, natjecanja u sportskim disciplinama, a koje se održava već 26. godinu. Telemach Dan sporta predviđen je za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola koji se natječu u trčanju na 60 m i graničaru.

DJI 0003
foto: ICV

Sportsku manifestaciju, u nazočnosti svog zamjenika Marija Klementa, pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko – podravske županije Martine Bunić, predsjednika Sportske zajednice Virovitičko – podravske županije Saše Topića, glavne tajnice Sportske zajednice Virovitičko – podravske županije Dore Međimorec, virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina, njegove zamjenice Vlaste Honjek – Golinac, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Virovitice Alena Bjelice i tajnika Sportske zajednice grada Virovitice Tihomira Majstorovića, otvorio je virovitičko – podravski župan Igor Andrović.

MG 7046

Slijedila su natjecanja u kojima je sudjelovalo preko 500 djece u pratnji svojih učitelja, ali i brojnih roditelja te baka i djedova. Najaviše natjecatelja bilo je iz Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić iz Virovitice. Primjerice, u graničaru od 19 ekipa devet je bilo iz spomenute škole. Na kraju su proglašeni najbolji, koji su nagrađeni zlatnim, srebrnim i brojčanim medaljama. Prvi u se plasirali na državnu završnicu koja će se tijekom ljeta održati u Splitu. Na disciplinama bilo je mnogo aktivnih malih sportaša, među kojima su dominirali nogometaši. U graničaru su, uz Osnovnu školu Ivane Brlić Mažuranić, odlični bili učenici i iz Osnovne škole Gradina.

IMG 2741 Custom

Medalje su najboljima podijelili pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko – podravske županije Martina Bunić, predsjednik Sportske zajednice Virovitičko – podravske županije Saša Topić i glavna tajnica Sportske zajednice Virovitičko – podravske županije Dora Međimorec.

Rezultati:

Prvi i drugi razredi:

Trčanje djevojčice:
1.Ema Pavić
2.Katja Žibreg
3.Nora Topić

Trčanje dječaci:
1. Jakov Bezak
2.Viktor Utješinović
3.Nataniel Jurković

Graničar
1. Vatrene Munje iz Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica- područna škola Milanovac
2. 2b Brlići iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Virovitica
3. Zečići

MG 7116

Treći i četvrti razredi:

Trčanje djevojčice
1.Jana Uzel
2.Maja Jurković
3. Nikolina Ferenac

Trčanje dječaci:
1. Leo Popović
2. David Bukvić
3.Luka Huđ

Graničar:
1.Lelići iz Osnovne škole Gradina
2. Brzi i žestoki iz Osnovne škole Gradina
3. IBM 4b iz Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak i M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content