Tijekom vikenda na području PU osječko- baranjske 38 pijanih vozača: Biciklist iz Velimirovca s 2,73, a mopedist iz Osijeka s 2,53 alkohola u krvi

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 24 vozača osobnog automobila, jedan vozač teretnog automobila, dva vozača mopeda, jedan vozač motocikla, jedan vozač traktora i devet biciklista koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je dana 30. travnja, oko 22:30 sati u Velimirovcu, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili biciklistu, 54-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,73 grama po kilogramu.

Jučer u Osijeku, u nadzoru prometa, policijsku službenici zaustavili su moped kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,53 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima “AM” kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Osim alkohola, policijski službenici su evidentirali još 257 prekršaja od kojih je bilo 151 prekršaj prekoračenje brzine kretanja vozilom, 23 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanje pod zabranom, osam prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 51 ostalih prekršaja.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content