Treći AVD uređaj u Našicama postavljen u zgradi Gradske uprave

Povodom Tjedna Crvenog križa i Međunarodnog dana Crvenog križa u Gradskoj upravi Grada Našica postavljen je AVD uređaj. Treći je to uređaj u Našicama, druga dva nalaze se u Hotelu Park i Sportskoj dvorani Osnovne škole kralja Tomislava.

U predvorju Gradske uprave osobno je AVD uređaj postavio gradonačelnik Krešimir Kašuba naglasivši kako ova donacija podiže kvalitetu života u Gradu Našicama. Uređaj će biti dostupan svim građanima, a baš je ova lokacija izabrana, jer Uprava radi do 22 sata te se nalazi na samom trgu.

– Našice su siguran grad, a tome pridonose sve službe, od vatrogasaca, policajaca, bolnice do volontera Crvenog križa. Ovom donacijom upisujemo i europski standard kvalitete života koji omogućava brzo djelovanje svakog našeg sugrađanina upravo s ciljem spašavanja života. Edukaciju za korištenje ovog uređaja prošlo je i 12 zaposlenika Gradske uprave, a svi ostali mogu to učiniti u našičkom Crvenom križu – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba i čestitao Dan Crvenog križa.

IMG 20220509 090859 1 scaled

Ukratko AVD uređaj je automatski vanjski defibrilator koji omogućava pružanje prve pomoći unesrećenim osobama. Ovaj uređaj vrši analizu srčanog ritma, daje upute spašavatelju, na hrvatskom jeziku i omogućuje defibrilaciju.

Prezentaciju korištenja uređaja organiziralo je Gradsko društvo Crvenog križa Našice, pa su istoj prisustvovali ravnatelj Igor Feldi, predsjednica Zdenka Vukomanović i volonteri, kao i Goran Latković ravnatelja Društva Crvenoga križa Osječko-baranjske županije.

– Mogu potvrditi da su Našice siguran grad, a našički Crveni križ jedan je od najaktivnijih. Svojim radom u korak su s osječkim kolegama. Pohvalno je da grad Našice, s obzirom na broj stanovnika, ima čak tri AVD uređaja, kao i uistinu velik broj educiranih osoba iz područja prve pomoći – rekao je Latković.

Edukaciju je vodio doktor Juraj Pavlić, licencirani liječnik Crvenog križa, a na njoj su sudjelovale i ravnateljice našičkih osnovnih škola, djelatnice patronažne službe i predstavnici JVP-a.

IMG 20220509 092458 1 scaled

(nasice.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content