U reciklažno dvorište na Gradskom odlagalištu u Virovitici stigao švicarski RVM-X samouslužni aparat za preuzimanje ambalaže u sustavu povratne naknade

Švicarski RVM-X samouslužni aparat za preuzimanje ambalaže u sustavu povratne naknade s dvostrukim ulazom za prihvat PET, MET i staklene ambalaže stigao je u reciklažno dvorište na Gradskom odlagalištu u Virovitici. Aparat čita više od 16.000 različitih oznaka na ambalaži, ima ugrađenu drobilicu i internetski je povezan s Fondom za zaštitu okoliša kojemu šalje izvješća.

Ovo Florino “otkupno” mjesto za povratnu ambalažu oborilo je ljetos sve rekorde kada je mjesečno znalo preuzeti i više od 150.000 komada boca i limenki u sustavu povratne naknade. Zbog toga je Flora je morala kupiti ovaj najveći automat kako bi građanima ponudila još bolju i kvalitetniju uslugu. Ambalažu možete predati svakog radnog dana od 7 do 18 sati, a isplata je odmah i na licu mjesta.

Vrijednost aparata je 449.000 kn, isporučitelj je zagrebačka tvrtka O-K-TEH koja je pobijedila na javnoj nabavi, a Flora ga otplaćuje leasingom na pet godina.

(flora-vtc.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content