U Slatini nestao muškarac (75): Pronašao ga HGSS-ov potražni pas Adi

U Slatini je jučer (četvrtak) u večernjim satima policiji prijavljen nestanak muškarca (75) koji se, prema riječima njegovog sina (38), u jutarnjim satima udaljio od kuće u nepoznatom smjeru. 

Odmah po zaprimanju dojave policijski službenici započeli su sveobuhvatnu potragu za nestalim muškarcem i zatražili pomoć pripadnika HGSS-a i njihovog potražnog psa.

U potrazi im se priključi lo pet slatinskih spašavatelja i jedan potražni tim, a u pomoć im je krenulo još pet spašavatelja iz Virovitice s još jednim potražnim psom i bespilotnom letjelicom.

Prema lokaciji signala mobilnog telefona nestalog muškarca potraga je usmjerena na teren oko slatinske obilaznice prema Kozicama. Nakon sat i pol, potražni tim pronalazi nestalog muškarca ispod nadvožnjaka, dezorijentiranog i pothlađenog.

– Na mjesto pronalaska izašli su djelatnici HMS Slatina, nakon čega je osoba upućena u OB Virovitica radi pružanja daljnje medicinske pomoći – kažu iz PU virovitičko-podravske.

Ponosni na svog vrijednog četveronožnog člana su i HGSS-ovci. 

– Zahvaljujući našoj njuški Adiju i ekspertima iz potražnog tima muškarac je pronađen. Adi je očito odlučio u brojkama pokazati koliko je vrijedan član HGSS-a. Ovo mu je već šesti pronalazak nestale osobe, a drugi u samo tjedan dana. Vjerni prijatelj i član jako puno nam je pomogao i u traganju ispod ruševina nakon razornog potresa u Petrinji i Sisku – poručili su iz HGSS-a.

NESTANAK PRIJAVITE ODMAH

PU virovitičko-podravska, koja je za nestalim osobama tragala čak tri puta u proteklih 10-ak dana, apelira da se u ovakvim slučajevima nestanak prijavi odmah po sumnji, kako bi se što prije krenulo u potragu.

Time se ne samo povećavaju šanse za pronalazak, već i pravovremenu pomoć nestalim osobama, naglašavaju.

– U ovim situacijama važna je svaka minuta, jer pronalazak ovisi o nizu faktora, od vremenskih uvjeta, zdravstvenog stanja osobe koju tražimo, lokacije na kojoj se odvija potraga i drugo. Drago nam je što su sve tri potrage završile uspješno – poručili su iz PU virovitičko-podravske.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content