U Slatini održani sportski susreti klubova liječenih alkoholičara: Sudjelovalo više od 200 sudionika

Udruženje klubova liječenih alkoholičara Slatina (UKLA Slatina) provodi projekt “Zajedno i mudro na putu bez ovisnosti” financiran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i sredstvima državnog proračuna u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Slatina i Centrom za socijalnu skrb Slatina.

Cilj projekta je unaprjeđenje sustava podrške osobama s problemima ovisnosti, jačanje kapaciteta stručnih i dostručnih djelatnika za rad na problematici ovisnosti te senzibilizacija lokalne zajednice za alkoholom izazvane poremećaje.

Jedna od aktivnosti projekta su sportski susreti klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske, a koji su održani u subotu, 14. svibnja, u Slatini. 

Na susretima je sudjelovalo više od 200 sudionika iz 12 udruga koje se bave alkoholom izazvanim problemima, KLA Križevci, KLA Prelog, KLA Sveti Ivan Žabno, Povratak iz Murskog Središća, dr. Mato Golubić iz Čakovca, Centar iz Koprivnice, Osmijeh iz Donje Dubrave, Zdravi život iz Svete Marije, Obiteljski klub Varaždin, Zajednica klubova liječenih alkoholičara Bjelovarsko-bilogorske županije, UKLA Virovitica i UKLA Slatina.

Osim okruglog stola za stručne i dostručne djelatnike o poteškoćama u radu klubova liječenih alkoholičara danas i razmjene iskustava, liječeni alkoholičari i članovi njihovih obitelji natjecali su se u šest sportskih disciplina: šah, pikado, viseća kuglana, stolni tenis, kros i potezanje užeta).

Sveukupni pobjednik susreta je UKLA Slatina, drugo mjesto osvojila je KLA Križevci, a treće UKLA Virovitica.

(www.icv.hr, kvj; foto: UKLA Slatina, UKLA Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content