Učenička zadruga Brezići iz Gornjeg Bazja u školskom parku zasadila novi drvored

Nakon uspješne akcije prikupljanja starog papira i otpadnih baterija, organizirane od strane Učeničke zadruge „Brezići“, koju su krajem ožujka predali tvrtki Flora VTC, u Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje 6. svibnja stigla je i nagrada za uloženi trud. Naime, Flora im je donirala vrijedne sadnice likvidambara, njih ukupno sedam, koje će uljepšati njihov školski park i u njemu formirati novi drvored.

Marljivi učenici osmoga razreda s domarom su zasadili dobivene primjerke, a mlađe generacije na sebe preuzimaju buduću obvezu njegovanja poklonjenih stabala.

– Zahvaljujemo gospodinu Iharošu i svim djelatnicima Flore koji su sudjelovali u ovoj akciji i nadamo se uspješnoj suradnji i nadalje – poručili su iz škole.

U Područnoj školi Turanovac učenici razredne nastave također su bili vrijedni i zasadili u svom parku sadnicu mlade srebrne smreke, koju su dobili na dar od jednog člana lokalne zajednice.

– Nastavljamo brinuti o prirodi i razmišljati o zelenoj budućnosti i svojemu doprinosu očuvanju okoliša – poručuju „Brezići“.

(www.icv.hr, nb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content