Uskoro počinje upis djece u pitomački Dječji vrtić “Potočnica” za novu pedagošku godinu

Upravno vijeće Dječjeg vrtića „Potočnica“ raspisalo je Poziv roditeljima za online upis djece u Dječji vrtić ”Potočnica” preko nacionalnog sustava e-Građani za novu pedagošku godinu.

Tako će se prvi put ove godine upisi u Dječji vrtić „Potočnica” Pitomača obavljati putem nacionalnog portala e-Upisi, odnosno putem nacionalnog portala e-Građani, a upisi traju od 12. do 20. svibnja 2022. godine.

Dječji vrtić ”Potočnica” uključen je u projekt pod nazivom Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove kao i u proces izrade aplikacije, ali valja naglasiti, da se radi o aplikaciji izrađenoj na nacionalnoj razini.

Na portalu e-Građani dostupna je nova jedinstvena usluga e-Upisi u odgojno-obrazovne ustanove, koja bi trebala omogućiti brz i jednostavan upis u željenu ustanovu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

– Za prijavu djeteta više neće biti potrebno donositi razne potvrde poput rodnog lista djeteta ili potvrde o zaposlenju roditelja, prebivalištu i slično, već će sustav te podatke sam povlačiti iz odgovarajućih registra nadležnih državnih tijela. Budući da je ipak riječ o novitetu i da se zajedno s roditeljima upuštamo u jednu novu priču, želim naglasiti kako će roditelji tijekom cijelog procesa imati našu punu podršku – poručuju iz vrtića.

Važne informacije o upisima u vrtić dostupne su na web stranici Vrtića www.vrtic-pitomaca.hr i na stranicama e-Građani odnosno e-Upisi.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content