Veleučilište u Virovitici sudjelovalo na 5. međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu

U razdoblju od 27. do 30. travnja 2022. godine u Cavtatu je održan 5. međunarodni kongres o ruralnom turizmu koji je ugostio brojne znanstvenike i stručnjake iz više europskih zemalja.

Slogan kongresa je bio “Ruralni turizam: kvaliteta, održivost, uključivost”, a glavna tema “Konkurentnost i pozicioniranje ruralnog turizma nakon krize turističkog sektora izazvane Covid-19 pandemijom”.

Bila je to prilika za predstavljanje znanstvenih radova, razmjenu iskustava i predstavljanje brojnih primjera dobre prakse, brojne radionice, okrugle stolove i panele.

Veleučilište u Virovitici, je uz Hrvatsku udrugu za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU), Hrvatsku akademiju za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija, Sveučilište u Rijeci, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te Balkan Environmental Association bilo organizator Kongresa.

Dekan doc.dr.sc. Dejan Tubić je bio dopredsjednik Programskog odbora, a prodekan za razvoj Rikard Bakan dopredsjednik Organizacijskog odbora. Nastavnici Božidar Jaković, Maja Resner, Ivana Vidak, Edita Tolušić te asistenti Dino Dominik Magić i Martina Kovačević prezentirali su ukupno osam znanstveno-stručnih radova, dok su prodekanica dr.sc. Irena Bosnić i prodekan Rikard Bakan, uz prezentaciju svojih radova, bili angažirani i u svojstvu moderatora sesija.

Za vrijeme kongresa, prodekanica dr.sc. Irena Bosnić, sudjelovala je u emisiji Hrvatskog radija Sunčani sat koja prati i izvještava o turističkim događajima i turističkim odredištima.

U sklopu Kongresa, dodijeljene su i nagrade Suncokret ruralnog turizma, u čijem ocjenjivačkom žiriju je također sudjelovao i dekan Veleučilišta doc.dr.sc. Dejan Tubić.

(vuv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content