Velika proslava Dana svetog Florijana u Orahovici, nakon mimohoda kroz grad dočekali vatrogasce iz cijele županije

Članovi Vatrogasne zajednice Orahovica danas (srijeda) su u povodu Međunarodnog dana vatrogasaca i dana svetog Florijana položili vijenac i lampione kod kipa svetog Florijana ispred vatrogasnog doma u Orahovici. Polaganju je nazočio i orahovački gradonačelnik Saša Rister kojem je zamjenik zapovjednika VZG-a Darko Šramek predao prijavak.

Potom je uslijedio mimohod vatrogasaca do središta grada gdje su dočekali vatrogasnu povorku koja je prošla kroz cijelu Virovitičko-podravsku županiju te krenuvši iz Kladara završila u Orahovici. Posebno atraktivan bio je dabar Virko koji je mašući veselo pozdravio Orahovčane.

Uslijedila je potom kolona od 60-ak vatrogasnih vozila koja ja sirenama i svjetlima prošla gradom. Stotinjak vatrogasaca formiralo je mimohod koji je prošao središtem grada i potom su svi vatrogasci zaputili u orahovačku župnu crkvu na Svetu misu. Bio je ovo dan za pamćenje, posebno za one najmlađe koji su uživali u velikom broju vatrogasnih vozila, a vatrogasci su s ponosom i velikim srcem obilježili svoj dan, dan svog zaštitnika – svetog Florijana.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content