Zavod za javno zdravstvo i KEKS iz Virovitice potpisali ugovor o suradnji u provedbi preventivnih aktivnosti

Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije nositelj je mnoštva preventivnih aktivnosti u našoj županiji, a u tome aktivno surađuje s relevantnim pojedincima, ustanovama i organizacijama. Jedna od takvih suradnji je i s Klubom za ekspedicionizam i sport (KEKS) iz Virovitice. Temeljem dobrih iskustava iz proteklih godina, ova je suradnja pretočena i u formalnu i ugovorenu suradnju, stoga je ususret Svjetskom danu nepušenja (koji se obilježava 31. svibnja) u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije danas (ponedjeljak) potpisan Ugovor o suradnji prema kojemu će Zavod osigurati biciklističke dresove članovima KEKS-a, dok će članovi KEKS-a povodom Svjetskog dana nepušenja, ali i u ostalim prigodama, vožnjom biciklima (biciklijadama) po Virovitičko-podravskoj županiji promovirati aktivnosti Zavoda, a tako će promicati i zdravlje odnosno aktivnosti koje doprinose zdravlju.

2 Custom

– Ovom prilikom želim izraziti veliko zadovoljstvo što s našim, sada već tradicionalnim partnerima, nastavljamo promicati zdrave stilove života. Treći put potpisujemo ugovor o zajedničkoj suradnji, sve je ovo možda na simboličnoj razin, a temeljem sredstava koja Virovitičko-podravska županija daje Zavodu za potrošnju u smislu motiviranja preventivnih aktivnosti na razvijanju zdravih stilova života kojima se spriječavaju bolesti i ovisnosti, ali i kardiovaskularne bolesti te malignomi, donirali smo garnituru dresova Klubu za ekspedicionalizam i sport s kojima dugo surađujemo i koji diljem županije, ali i šire, promoviraju zdravi stil života. Ovo je tek uvod u aktivnosti koje se u sklopu Svjetskog dana nepušenja održavaju narednih nekoliko dana od kojih svakako možemo izdvojiti šahovski turnir u Slatini, dok će na sam Svjetski dan nepušenja, 31. svibnja, biti izložbeni prostor Zavoda u Virovitici čime će ova priča biti zaokružena- istaknuo je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ Miroslav Venus.

Više o samom šahovskom turniru rekao nam je Miodrag Beneš, voditelj djelatnosti javnog zdravstva u županijskom Zavodu.

– Organizacija ovog šahovskog turnira bit će jedan od lijepih primjera očuvanja zdravih stilova života što se tiče mentalnog zdravalja, ali i ostalog, budući da je to jedan od olimpijskih sportova i može ga se poistovijetiti sa zdravim načinom života. Sam početak turnira zakazan je za 10 sati, otvaranje je pola sata ranije, a pozivam sve ljubitelje šaha da dođu i pokažu svoje znanje jer sudjelovanje je besplatno i osigurano od strane Zavoda i naših partnera, Šahovskog kluba Slatina te Županijskog šahovskog saveza – istaknuo je Beneš.

4 Custom

Ravnatelju Venusu i Zavodu u ime Kluba za ekspedicionalizam i sport zahvalio se Goran Jurković.

– Zahvaljujemo ravnatelju Venusu i zavodu što nas podržavaju u našim brojnim javnozdravstvenim i sportskim aktivnostima. Međusobna suradanja traje više od 10 godina i nadamo se da će trajati i duže. Što se naših aktivnosti tiče, već idućeg vikenda vozimo iz Virovitice za Slatinu gdje ćemo biti podrška Svjetskom danu nepušenja, u rujnu organiziramo 6. po redu MTB maraton koji okuplja velik broj natjecatelja, a isto tako iskoristio bi priliku i pozvao sve koji žele da se pridruže našem Klubu na bilo koji način. Izađite van i postanite ovisni o sportu, a ne o nekim drugim stvarima- zaključio je Jurković.

Ispred Zavoda ugovor je potpisao ravnatelj Miroslav Venus, dok je ispred KEKS-a supotpisnik Goran Jurković.

5 Custom

(www.icv.hr, mra, zzjzvpz)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content