Župan Igor Andrović u vrhu najveće hrvatske stranke?

Kako neslužbeno doznajemo, Igor Andrović virovitičko-podravski župan i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, na Izbornom saboru HDZ-a, 11. lipnja, uz potporu samog vrha stranke i predsjednika Andreja Plenkovića, postat će član Predsjedništva HDZ-a, najvažnijeg stranačkog tijela. Uz Igora Androvića, koji je istaknuo kandidaturu za ovo mjesto, s područja pet slavonskih županija, u Predsjedništvo bi trebala ući i požeško-slavonska županica Antonija Jozić. Izbornim saborom, službeno će biti okončani izbori u HDZ-u, koji su se zbog pandemije koronavirusa, protegnuli na pune dvije godine. Na izbornom saboru će nazočiti 2.000 izaslanika Hrvatske demokratske zajednice iz cijele Hrvatske, koji će između ostalog, birati desetoricu članova Predsjedništva.

Izborni rezultat bio je presudan za kandidature na području pet slavonskih županija. Igor Andrović izborni je pobjednik za župana Virovitičko-podravske županije i 2017. i 2021., kada je zabilježio treći rezultat u Hrvatskoj. Prototip je političara budućnosti. Oženjen, otac troje djece, dobrovoljni darivatelj krvi, trkački maratonac, bez repova u karijeri, koju je, kako političku tako i poslovnu, gradio strpljivo i kroz sve sfere, prošavši sve faze u Županijskoj upravi, od stručnog suradnika do pročelnika upravnog odjela, te u jednom periodu i direktora Poduzetničkog inkubatora VPŽ. Može se reći da je prošao i sve stepenice stranke, od člana mladeži, temeljnog ogranka, potpredsjednika gradske i županijske organizacije, do predsjednika županijske organizacije.

Iza njega je niz odrađenih projekata, a samo u zadnjih pet godina, Virovitičko-podravska županija je povukla 2,3 milijarde kuna vrijednih projekata. Omiljen je u Virovitičko-podravskoj županiji, uvijek na terenu, među ljudima. Uvijek je spreman za suradnju kroz projekte koji imaju za interes boljitak Virovitičko-podravske županije, a jedan koji najviše priželjkuje je dugoočekivana brza cesta koja bi ovaj dio Hrvatske kvalitetno i brzo spojila sa Zagrebom. 

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content