Zvonko Kožnjak i dalje na čelu Županijskog odbora Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Virovitičko-podravske županije

Županijski odbor Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Virovitičko-podravske županije u utorak, 31. svibnja održao je izbornu skupštinu na kojoj je dosadašnjem predsjedniku Zvonku Kožnjaku produžen mandat. Isto tako izabrani su i novi članovi Županijskog odbora kojeg čine: Marijan Brlek, Ivan Bušić, Ivan Ćavarušić, Zlatko Đuračić, Josip Granjaš, Alan Grgić, Željko Hedi, Mirko Jelinek, Željko Jug, Gordana Krnjak, Božo Kusić, Tomislav Lovreković, Đuro Matovina, Biljana Moslavac, Vlado Paurić, Radenko Pavić, Davor Špoljarić, Ivan Vuković.

– Zajednica branitelja HDZ-a djeluje u okviru stranke i kao takva okuplja branitelje koji su bili najzaslužniji i najvažniji u stvaranju Lijepe Naše. Virovitičko-podravska županija ima veliku podršku branitelja na našim listama, a to je sigurno ono što je doprinijelo da imamo tako dobar rezultat i uspjehe – rekao je predsjednik Zajednice Zvonko Kožnjak.

U sklopu skupštine predsjednik Kožnjak iznio je izvješće o radu u kojemu je istaknuo različite aktivnosti koje je Zajednica provodila ili u njima sudjelovala. Među njima je sudjelovanje i u organiziranju obljetnice 127. brigade HV Virovitica kao i sudjelovala u obilježavanju obljetnica pogibije hrvatskih branitelja od kojih je izdvojio pogibije u Pakracu i to 12 branitelja pripadnika slavne 127. brigade HV Virovitica u Brusniku pokraj Pakraca i na mjestu Kalvarija u Pakracu, stradanje u Voćinu te pogibije branitelja na brojnim lokacijama na području Virovitičko-podravske županije.

– Do COVID-a koji nas je malo onemogućio u brojnim organizacijama moramo istaknuti da sudjelujemo i organiziramo preko dvadesetak značajnijih obljetnica i datuma iz novije hrvatske povijesti kao članovi Koordinacija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i drugih braniteljskih udruga. Sudjelujemo i u obljetnicama smrti našeg ratnog ministra obrane Gojka Šuška, a centralni događaj svake godine nam je tradicionalno Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, gdje uvijek damo svoj doprinos oko organizacije – rekao je Kožnjak, dodavši kako je jedna od važnijih aktivnosti bila i organizacija prezentacija mogućnosti suradnje branitelja i tvrtke Podravka, projekta kojeg u suradnji s tom koprivničkom tvrtkom provodi Ministarstvo hrvatskih branitelja.

U uvodu su skupštinare pozdravili i predsjednik udruge na nacionalnoj razini general-bojnik Miljenko Filipović koji je ovdje boravio i kao izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, a nazočne je pozdravio i u ime potpredsjednika Vlade RH, ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

– Suvremena Hrvatska temelji se na Domovinskom ratu, hrabrosti i žrtvi hrvatskih branitelja i državotvornom učenju dr. Franje Tuđmana, stvorena je voljom i zajedništvom hrvatskog naroda te veličanstvenom pobjedom hrvatskih branitelja nad velikosrpskom agresijom. Poštujući hrvatske branitelje kao istinsku vrijednost hrvatskog društva, kao najzaslužnije za stvaranje neovisne države Hrvatske i slobodu koju danas živimo, vodstvo HDZ-a na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem daje nama braniteljima maksimalnu potporu i uključuje nas ne samo u stranački rad, nego i u društveno-politički život – podcrtao je Miljenko Filipović.

Naglasio je kako je nakon predsjednika dr. Franje Tuđmana i ministra obrane Gojka Šuška upravo ova HDZ-ova Vlada uz premijera Andreja Plenkovića, najviše napravila za hrvatske branitelje, Hrvatsku vojsku, policiju i općenito za Republiku Hrvatsku. Naglasio je kako su ispravljene nepravde donesen u vrijeme SDP-ove Vlade i tadašnjeg premijera Zorana Milanovića. U vrijeme premijera Andreja Plenkovića, donesen je novi Zakon o hrvatskim braniteljima i po prvi puta za pripadnike HVO-a. Vraćeno je dostojanstvo pobjednicima koje je bilo marginalizirano. Od Vukovara, preko Istre, Škabrnje do Dubrovnika…

Prisutne su pozdravili i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ivica Kirin te uz zahvalu braniteljima istaknuo da su branitelji i danas temelj Hrvatske iako se to nekima ne sviđa no upravo zato se branitelji trebaju držati zajedno i ne dopustiti da ih se razjedini što mnogi žele.

Pozdrave je uputio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Igor Andrović istaknuvši veliku zahvalu svima koji su nam osigurali slobodu naznačivši upravo članove Hrvatske demokratske zajednice kao nositelje tih slavnih dana. Istaknuo je i zadovoljstvo što branitelji i danas djeluju organizirano kroz Zajednicu branitelja kao i kroz braniteljske udruge i tako prenose istinu o Domovinskom ratu.

Saborska zastupnica Vesna Bedeković pozdravila je nazočne u ime Akademske zajednice HDZ-a „Dr. Ante Starčević“ VPŽ te zahvalila svima što prenose na mlađe generacije istinu da je Domovinski rat temelj stvaranja naše Hrvatske naglasivši da je Vlada Andreja Plenkovića uspjela popraviti sve ono što su Vlade u kojima nije participirao HDZ učinile loše za naše branitelje.

Skupštini su nazočili i tajnik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“, pukovnik Kruno Cavrić, potpredsjednica HDZ-a Virovitičko-podravske županije i predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski VPŽ Sanja Kirin, potpredsjednica Gradskog odbora HDZ-a i zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Vlasta Honjek Golinac, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a VPŽ Marko Teskera, predsjednici i koordinatori županijskih odbora Zajednice branitelja te predstavnici drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

(hdz-vpz.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content