Besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce: Grad Virovitica kupuje radne materijale za učenike od 1. do 4. razreda

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja i obrazovanja i ove će godine osigurati besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce, odnosno udžbenike koji su obavezni i koji ulaze kao eksperimentalni u pojedine razrede. Grad Virovitica će, kako bi rasteretio roditelje što je više moguće u opremanju školaraca za nadolazeću školsku godinu, kupiti radne materijale za učenike od 1. do 4. razreda, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica odgovarajući na pitanja vijećnika na aktualnom satu 11. sjednice Gradskog vijeća.

20220628 164753
foto: M. Bašić

Riječ je o obveznim radnim materijalima prema Katalogu Ministarstva. Prema riječima pročelnika Bjelice, Grad Virovitica će provesti javnu nabavu te će osnovnoškolce besplatni udžbenici, kao i besplatni radni materijali za učenike nižih razreda osnovnih škola, dočekati prvog dana škole u novoj školskoj godini 2022./2023.

Podsjetimo, Grad Virovitica kupuje radne materijale za škole kojima je osnivač: OŠ Vladimir Nazor, OŠ Ivane Brlić – Mažuranić i COOR te za Katoličku osnovnu školu.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content