Crnčanin Josip Štajmaher u svom rodnom mjestu predstavio dvije zbirke pjesama “Ima jedno selo malo” i “Imam srce, imam dušu”

U povodu Dana općine Crnac održana je zanimljiva pjesnička večer. Naime, svojim nekadašnjim sumještanima predstavio se rođeni Crnčanin Josip Štajmaher promoviravši svoje dvije zbirke pjesama “Ima jedno selo malo” i “Imam srce, imam dušu”.

-Hvala Općini i posebno načelniku Mati Damjanu što su mi pružili prigodu da se predstavim u svom rodnom mjestu. Jako bih volio da se ova suradnja Općine samnom nastavi jer posebno sam emotivan kada dođem u Crnac gdje sam proveo predivne trenutke djetinjstva – rekao je u uvodu Štajmaher.

Puni društveni dom pozdravio je načelnik Mato Damjan zahvalivši autoru što nikada ne zaboravlja svoj rodni kraj.

-Lijepo je ponovno vidjeti ljude koji su nekada ovdje živjeli i zato mi je drago da je naš Jozo odlučio predstaviti svoje pjesme svojim Crnčanima. Ima ovdje jako puno njegovih prijatelja koji ga se sjećaju iz dana mladosti, kao i sam. Posebno su me se dojmili stihovi iz knjige koje je posvetio Crncu, a to su “Ima jedno selo malo, Crnac mu je ime, otiš’o sam davno, al’ ponosim se njime”! Ovaj stih govori sve jer Jozo je iz Crnca otišao kao dijete iz sela i u svim njegovim pjesmama je vidljiva velika nostalgija za Crncem, prijateljima i sumještanima – rekao je načelnik Mato Damjan te naglasio kako Općina daruje svim nazočnima autorove zbirke.

Foto 3 3

U nastavku je nekoliko Joispovih prijatelja, uz njega samog, pročitalo niz njegovih pjesama koje su popraćene velikim pljeskom, a potom su i njegovi prijatelji pjesnici pročitali nekoliko vlastitih uradaka.

-Hvala vam svima, nadam se da vam je bilo lijepo i ugodno i kao što rekoh, nadam se i veselim novom susretu s vama u mom Crncu – zaključio je večer Josip Štajmaher.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content