DONJA MOTIČINA Pogledajte kako je bilo na tradicionalnoj procesiji u povodu blagdana Presvetog Srca Isusova

Danas (petak) Donja Motičina slavi svoj Dan, a stanovnici mjesta Donja Motičina i mjesni kirvaj u povodu blagdana Presvetoga Srca Isusova.

I ove godine kroz središte mjesta prošla je tradicionalna procesija od kapelice Srca Isusova do crkve Svih svetih u kojoj su tradicionalno djevojčice u bijelim haljinama prosipale latice cvijeća ispred kipa Srca Isusova, a kojeg su nosili članovi DVD-a Donja Motičina u svečanim odorama uz pratnju članova KUD-a “Izvor”.

IMG_5645

U procesiji su sudjelovali članovi općinskih udruga, mnoštvo mještana te općinski načelnik Željko Kovačević i predsjednica Općinskog vijeća Ružica Mikičić, kao i na svetoj misi ispred crkve Svih svetih koju su predvodili pateri fra Petar Cvekan i fra Zvonimir Lutrović uz glazbenu pratnju donjomotičanskog župnog zbora.

-Prelijepa je ovo duhovna tradicija u našem mjestu i zaista svi zajedno s puno emocija i pobožnosti sudjelujemo u procesiji i na svetoj misi. Hvala svim mještanima i članovima udruga što su se odazvali i ovim putem još jednom svim mještanima općine želim sretan blagdan Presvetoga Srca Isusova – rekao je hodajući procesijom načelnik Željko Kovačević.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content