Gosti, veterani iz mađarskih Martinaca slavili u prijateljskoj utakmici protiv Standarda iz Nove Šarovke

Opće je poznato da općina Sopje i mjesta u Republici Mađarskoj naseljena Hrvatima gaje odlične odnose, kako u kulturno-umjetničkim i sportskim događanjima, tako i u zajedničkim projektima prekogranične suradnje.

Jedan sportski događaj, prijateljska utakmica između veterana Nogometnog kluba Standard Nova Šarovka i nogometaša veterana iz mađarskog mjesta Martinci, jučer (subota) se zbio na nogometnom igralištu Standarda.

U utakmici, kojoj rezultat nije bio na prvom mjestu, slavili su gosti iz Martinaca s 2:3. Iako je bilo podosta vruće, igrači obiju momčadi su se iskazali na terenu, jer kako su rekli, nitko ne voli izgubiti. Sama utakmica je protekla u prijateljskom ozračju uz tek poneki grublji prekršaj koji je sudac Goran Loparac odmah sankcionirao žutim kartonom te tako spriječio da se slični prekršaji ne čine.

Za ekipu veterana Standarda drugo je poluvrijeme odigrao i načelnik općine Sopje Berislav Androš.

– Ovakva naša druženja traju već dugi niz godina, osim za vrijeme pandemije izazvane koronavirusom, tako da dvije godine nismo mogli održati ovakve prijateljske utakmice, ali danas smo uspjeli i nadam se da će tako biti i ubuduće. Između Općine Sopje i naših prijatelja Hrvata iz Mađarske je dugi niz godina odlične suradnje u svim aspektima, oni dolaze kod nas i mi idemo kod njih. Naša će se suradnje zasigurno nastaviti, a već sljedeći događaj je Lilanje na Ivanje u Sopju 23. lipnja, koji organiziramo kroz projekt Dravske manifestacije. Zahvalio bih se našim gostima iz Martinaca na fer i korektnoj igri i zaželio im ugodan boravak ovdje u Novoj Šarovki – istaknuo je načelnik Androš.

Organizaciju ovog događaja preuzeo na sebe je Nogometni klub Standard, odnosno alfa i omega kluba Željko Janečić.

– Poslije nekog vremena ponovo smo ugostili naše prijatelje iz Mađarske i odigrali prijateljsku utakmicu. Sam rezultat u svim našim međusobnim susretima nije bitan, bitno je druženje i održavanje naših dobrosusjedskih odnosa. Ovaj, kao i mnogi drugi događaji ovdje u Novoj Šarovki održan je pod pokroviteljstvom Općine Sopje, te bih se ovim putem zahvalio načelniku Berislavu Androšu što nam uvijek izlazi u susret – rekao je Janečić te najavio skori uzvrat u Martincima.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content