Grad Virovitica nastavlja s osiguravanjem besplatne prehrane u školama za djecu iz socijalno ugroženih obitelji

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić danas je svečano uručio 17 ugovora u vrijednosti više od 14,6 milijuna kuna predstavnicima gradova i županija, u okviru Poziva „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022. – 2023.).

Ministar Piletić naglasio je kako se sredstva iz programa FEAD koriste se od 2016. godine čime je kroz šest provedenih Poziva osigurano 148 milijuna kuna za više od 30 tisuća djece u oko 500 škola. Istaknuo je da se današnjim potpisanim ugovorima iz sedmog Poziva osigurava podjela obroka u 226 osnovnih škola.

Među predstavnicima gradova i županija bio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji je preuzeo Ugovor za projekt „Odrastimo jednako – Faza VII“. Kroz navedeni projekt Grad s partnerima, osnovnim školama Ivane Brlić – Mažuranić i Vladimir Nazor, osigurava besplatnu školsku prehranu za djecu u riziku od siromaštva u školskoj godini 2022./2023. u navedenim školama. Projekt je vrijedan 270.920,90 kuna te se u potpunosti financira sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a izradila ga je Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom i partnerima.

– Grad Virovitica nastavlja s provođenjem projekata koji možda nisu toliko u fokusu javnosti kao komunalna infrastruktura, ali su itekako bitni. Jedan od njih je financiranje prehrane u školama za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, čime nastojimo omogućiti našoj djeci jednake uvjete obrazovanja. Ranjivim skupinama uvijek ćemo nastojati dati maksimalnu pomoć i podršku- rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

(virovitica.hr, mrosp.gov.hr fotografije: mrosp.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content