IVANJE 2022. Sportskim igrama i zajedničkim druženjem na obnovljenom igralištu u Okrugljači oduševljeni svi nazočni

Uz područno odjeljenje u Okrugljači – Osnovne škole Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice nalazi se igralište. Žitelji naselja Okrugljača ove su godine, potaknuti članovima Škole nogometa “Graničar Bušetina” krenuli u revitalizaciju istog. Uz pomoć Mjesnog odbora Okrugljača, Općine Špišić Bukovica i načelnika Hrvoja Milera uređen je postojeći rukometno – nogometni teren, postavljeni su koševi za košarku, napravljeno je igralište za odbojku na pijesku, obnovljena je ograda i postavljena zaštitna mreža prema glavoj cesti i na kraju, uz pomoć Općine i virovitičke Elektre, postavljeni su rasvjetni stupovi kako bi se na već spomenutom igralištu moglo igrati i u noćnim satima. U utorak, 21. lipnja na prigodnom druženju službeno je otvoreno obnovljeno igralište.

-Misleći prije svega na naše mlade, u deset radnih akcija, uz svesrdnu pomoć Mjesnog odbora, Općine Špišić Bukovica i načelnika Hrvoja Milera, krenuli smo u obnovu ovog igrališta. Rezultati su vidljivi. Sada ćemo se svi u jednom neformalnom druženju moći zabaviti i okušati u sportskim disciplinama- u uvodu je rekao voditelj Škole nogometa “Graničar Bušetina” Marijo Balogović.

IMG_8210-Custom

Sve nazočne pozdravio je i načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler.

-Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Okrugljača Darko Bartolić bio je uporan u traženju pomoći i podrške za obnovu igrališta. Općina je u obnovu uložila nemala sredstva, a vi ste svojim radom dodatno pomogli u obnovi igrališta. Kada danas vidim rezultate i sve vas koji ste ovdje, siguran sam da će se obnova ovog igrališta višestruko isplatiti. Općina i ja kao načelnik uvijek ćemo stati iza ovakvih hvalevrijednih projekata, koji će prije svega ići na korist mladima – tom prilikom rekao je načelnik Miler.

IMG_8219-Custom

Nakon pozdravnih riječi krenula su natjecanja, prvo u rukometu, zatim košarci, odbojci na pijesku i na kraju u nogometu. U sportskim disciplinama sudjelovali su svi koji su osjećali da mogu odigrati barem jednu dionicu neke od utakmica, neovisno o svojim godinama. Bilo je tu aktivnih, ali i nekadašnjih nogometašica i nogometaša, rukometašica, ali i ostalih sportaša i rekreativaca. U jednom trenutku roditelji su navijali za svoju djecu, a u drugom djeca za svoje roditelje.

Zanimljivo je istaknuti da su u jednoj od odbojkaških ekipa zajednički nastupili otac i sin, Franjo i Karlo Petrinić. Natjecanja i zajedničko druženje nastavili su se do dugo u noć.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content