IVANJE 2022. ŠRK Linjak Okrugljača izletom u prirodu razveselio članove Zajednice Vjera i svjetlo

ŠRK Linjak Okrugljača u okviru Ivanja 2022., kojim Općina Špišić Bukovica slavi svoj dan,  danas (subota) je na obali rijeke Drave izletom u prirodu razveselio članove Zajednice Vjera i svjetlo, koja okuplja djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Vrijednim ribičima kao izvrsni domaćini pridružile su se i aktivne članice KUU Graničar, pa su svi mogli uživati u domaćim specijalitetima kao što su pečeni kederi, paprikaš od divljači, domaće lepinje i kolači…

IMG_20220618_191856_copy_1024x755

U opuštenoj atmosferi, bila je prilika i za jahanje na konjima koje su doveli OPG Pokupić i Konjički klub Virovitica ili se provesti u kočiji, u koju je bio upregnut poni Vranac, vlasništvo Marijana Kovačevića iz Turanovca. Izletu je nazočio i načelnik Hrvoje Miler, koji je zajedno s obitelji uživao u druženju sa Zajednicom i udrugama koje djeluju na području ove općine.

Nije izostala ni vožnja čamcem po Dravi, kojim su iskusni Darko Bartolić i Zlatko Horvat djecu i odrasle upoznali s ljepotama ove rijeke i podijelili s njima zanimljivosti o vrstama riba, sprudovima koji su nastali zbog niskog vodostaja pa i dravskim školjkama koje su skupljali s obale.  

received_1148218336034390_copy_1024x768

Govoreći o hrani koju tradicionalno pripremaju kao domaćini, Darko Bartolić, predsjednik ŠRK Linjak i predsjednik MO Okrugljača kaže kako je sve bilo “podravski i od srca”.    

-Kederi koje pržimo u ulju su naši ‘podravski inćuni’, no mi ih ne spremamo za zimu jer ih je premalo, već ih odmah koristimo, čim ih izvučemo iz Drave. Danas smo se počastili i paprikašem od divljači, imali smo lepinje, odnosno, placke, ono što je naše i što i sami volimo – simpatično ističe D. Bartolić, koji je, zajedno s drugim članovima udruga animirao izlet, brinuo se da svi tanjuri i čaše budu pune, kao i to da se na svaku želju ispuni. 

Ove vrijedne udruge ne staju – nakon izleta, kreću pripreme za otvorenje igrališta za koji dan, koje je uređeno, kažu, zahvaljujući podršci načelnika Hrvoja Milera, potom je smotra folklora na redu, kao i dječji turnir u košarci. Cijelo selo, je, kaže, uključeno u manifestacije kojima se slavi Dan općine, pa će kroz narednih par dana i djeca i odrasli imati što birati i u čemu uživati. 

IMG_20220618_134258_copy_1024x768

Članice KUU Graničar i KUD Okrugljača darivale su članove Zajednice Vjera i svjetlo prigodnim poklonima.

Za Zajednicu, bila je ovo posebna prilika za odmor, druženje i uživanje i to nakon pune dvije godine brige, izolacije i straha zbog pandemije koronavirusa, kaže predsjednica Maja Weiss. 

-Budući da našu Zajednicu čine djeca i odrasli koji pripadaju osjetljivijim skupinama, dugo se nismo družili ni opuštali. Nije bilo izleta ni susreta, na koje smo inače navikli. Zato nam je ovaj danas poseban, jer smo nakon pune dvije godine opet uz Dravu.

Naši domaćini pokazali su opet veliko srce, počastili su nas izvrsnom hranom i pićem, provezli čamcima, a djeci je bio poseban doživljaj i jahati konja, voziti se kočijom, kao i skupiti školjke uz obalu. Hvala od srca na poklonima koji su nam pripremili. Ovaj izlet svi ćemo dugo pamtiti – istaknula je M. Weiss. 

IMG_20220618_110205_copy_1024x768

Ostali članovi Zajednice također su istaknuli kako im je bilo lijepo i posebno te da će svatko od njih, uz poklone, kući ponijeti lijepu uspomenu, boravak u dragom društvu, mir i sjećanje na prirodne ljepote koje su ih okruživale. 

Kako je bilo na obali Drave danas, pogledajte u našoj galeriji. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Lovrenc, I. Balogović) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content