Jazz ansambl Glazbene škole Jan Vlašimsky koncertom u središtu Virovitice oduševio građane

Jučer (utorak) je kod Caffe bara „The Brick“ u Virovitici održan koncert Jazz ansambla Glazbene škole “Jan Vlašimsky”. Ovaj ansambl čine učenici polaznici predmeta Uvod u jazz improvizaciju pod mentorstvom profesora Jurice Hrenića. Tom prigodom ovi učenici, koji su napravili prvi korak u vode jazz glazbe, izveli desetak skladbi iz opusa poznatih jazz glazbenika, a na nekim skladbama pratio ih je i profesor Jurica Hrenić na klaviru i tamburi, odnosno bugariji.

 

Na punoj terasi kafića između ostalih je bio i ravnatelj Glazbene škole Jana Vlašimskog Damir Mihaljević koji nam je pojasnio bit ovog koncerta koji je ujedno i završni koncert ovog Jazz ansambla.

– Kao i svake godine Glazbena škola organizira koncerte u povodu Dana škole, a ovo je završni koncert naše jazz radionice koju provodi Jurica Hrenić, koji ne samo da je profesor u našoj školi, nego je i odličan jazz glazbenik i dobitnik mnogih priznanja na području jazz-a i klasične glazbe. Općenito gledano, zamisao jazz radionice je da učenicima proširimo vidike u glazbi, pa tako da se učenici osim u klasičnoj glazbi, okušaju i u jazz-u. Istina je da se te dvije glazbene vrste razlikuju, no imaju i poveznicu, a to je da ista pravila koja vrijede u klasici vrijede i u jazz-u, da je potrebna odlična tehnika i vještina sviranja, ali isto tako i umješnost u improvizaciji na zadanu glazbenu temu što čini i osnovu jazz glazbe. U ansamblu sviraju učenici naše srednje glazbene škole koji su napravili prvi korak u sviranju jazz glazbe, a nadam se da će se dio njih i nastaviti baviti jazz-om – rekao je tom prigodom ravnatelj Damir Mihaljević. 

(www.icv.hr, bs, Foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content