Jedni uhvaćeni pijani za volanom, drugi pod utjecajem alkohola skrivili prometne nesreće: Osječanin (41) napuhao 3,31 promila

Na području Policijske uprave osječko-baranjske od 15. do 16. lipnja evidentirano je 10 vozača osobnih automobila, 3 biciklista i 1 vozač teretnog automobila koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u srijedu, na južnoj osječkoj obilaznici kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnjak iz Osijeka. Evidentirano mu je 3,31 promila alkohola u krvi.

Isti dan oko 13,10 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnjak iz Podgorača, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Vozač je unazad 14 mjeseci dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilom pod zabranom te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju. Vozač je doveden na Općinski sud i od strane suda mu je produljeno zadržavanje na 15 dana.

Oko 20,30 sati, u Valpovu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila, 40-godišnjak iz Belišća, oduzeo je prednost prolaska biciklistu. Evidentirana mu je koncentracija od 1,12 promila alkohola u krvi.

Oko 21,30 sati, u Osijeku, na raskrižju Srijemske i Lošinjske ulice, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 24-godišnjak iz Tenja, uslijed neprilagođene brzine kretanja osobnim automobilom udario je u osobni automobil koji se nalazio zaustavljen na navedenom raskrižju. Evidentirana mu je koncentracija od 0,71 promila alkohola u krvi.

-U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća u kojima je u dvije nesreće tri osobe lako ozlijeđene, dok je u šest nesreća nastala materijalna šteta – izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content