Ludilo u Vinkovcima: Košarkašice virovitičke OŠ Vladimir Nazor prvakinje Hrvatske – osvojile tri boda za upis u srednju školu

Na Državnom prvenstvu za učenike i učenice 5. i 6. razreda, košarkašice SŠD Mladost – Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica postale su prvakinje Hrvatske. Nakon odličnih igara na Prvenstvu Virovitičko-podravske županije te Regije Istok, gdje su od reda pobijedile sve svoje protivnice, djevojke iz „Nazora“ sa svojim nastavnikom Ivanom Šuperom zaputile su se u Vinkovce ne bi li tamo pokušale nastaviti perfektan niz. S njima je otputovao i trener ŽKK Virovitice Robert Fritz uzimajući u obzir da sve djevojke treniraju u istoimenom klubu.

Polufinale je donijelo u ždrijebu zagrebačku Osnovnu školu Mate Lovraka. Djevojke iz metropole nadale su se da će nadjačati razigrane Slavonke, no to se nije dogodilo, Virovitičanke su odigrale briljantnu utakmicu.

Prva četvrtina usmjerila je cijelu utakmicu. Snažnim presingom te odgovornom igrom u napadu, iz minute u minutu lomile su svoje protivnice za izniman rezultat, plasman u finale te upis u povijest škole kao prva ženska košarkaška ekipa koja je osvojila medalju na Državnom prvenstvu u više od 60 godina postojanja škole.

SŠD Mladost Virovitica – SŠD Lovrak Zagreb 42:20

SŠD Mladost Virovitica: Lana Bajivić, Maja Lena Bucifal, Margareta Cenger, Naya Čevelak, Lorena Kanižaj, Katarina Kanjka, Petra Kubin, Alisa Lovreković, Ena Salajić, Lavinia Subota, Lea Štampar i Tena Tolušić.

viber slika 2022 06 01 17 57 47 585

Nakon teške i naporne utakmice, netom po završetku Virovitičanke su krenule u nadmetanje s ekipom djevojkama Osnovne škole Ivana Gundulića iz Dubrovnika, koju su sve od reda činile djevojke ŽKK Raguse, odnosno prvakinje Hrvatske u ovoj kategoriji.

Umorne, ali hrabre u želji da se pokažu u što boljem svjetlu, Virovitičanke su dobrano namučile favorizirane Dubrovčanke.

Utakmica je bila u egalu cijelo vrijeme. Igralo se koš za koš da bi se i u samu završnicu odnosno zadnjih dvije minute ušlo s rezultatom 32:32. Treneri Fritz i Šuper zatražili su minutu odmora i pripremili posljednje napade na utakmici što se uskoro pokazalo odličnim rješenjem. Dvije uigrane akcije presudile su utakmicu i semafor je na kraju pokazao 38:32 i veliko slavlje Virovitičanki.

Na kraju su sretne i zadovoljne poželjele da što prije utrče u kabinet svoje ravnateljice Sanjice Samac i predaju joj veliki pehar koji su zasluženo osvojile, a čestitke im je po završetku utakmice uputio i gradonačelnik Ivica Kirin.

SŠD Mladost Virovitica – SŠD Gundulić Dubrovnik 38:32

SŠD Mladost Virovitica: Lana Bajivić, Maja Lena Bucifal, Margareta Cenger, Naya Čevelak, Lorena Kanižaj, Katarina Kanjka, Petra Kubin, Alisa Lovreković, Ena Salajić, Lavinia Subota, Lea Štampar i Tena Tolušić.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content