Na svoj 61. rođendan Zoran Ferić u Virovitici predstavio popularni roman “Putujuće kazalište”

Odradivši svoj posao u školi na državnoj maturi, jedan od najpopularnijih hrvatskih pisaca Zoran Ferić na svoj 61. rođendan doputovao je u virovitičku Gradsku knjižnicu i čitaonicu kako bi predstavio svoj roman “Putujuće kazalište”.

U opuštenom razgovoru s knjižničarkom Mirjanom Kotromanović i ravnateljem Knjižnice Robertom Fritzom  Ferić je u kratkim crtama predstavio svoj roman koji ima biografski i autobiografski karakter prikazujući obiteljske događaje iz prošlog stoljeća, ujedno naglašavajući da je dio stvarna povijest, a dio fikcija.

To je obimna i kompleksna obiteljska saga. Tu obitelj nisu obilježili samo ratovi, nacionalna i ideološka mržnja. U pitanju je nekoliko potresnih ljubavnih priča od kojih svaka, neovisno o vremenu u kojemu se odvija, nosi vlastitu tragičnost i ljepotu.

IMG 5937 Custom

Roman “Putujuće kazalište” obuhvaća sva tri rata koji su se u tom čudnom i krvavom stoljeću vodili na našim prostorima, ali i mnoge druge prijelomne događaje koji su presudno utjecali na život njegovih junaka.

Svi su se ti živopisni, ali stvarni likovi izmiješali u ovoj obitelji koju pratimo od Petrograda, Pariza i Tangera do Hrvatske Dubice, Srijemske Mitrovice i Zagreba, od Petra Ćirića i Benjamina Bernsteina do samog autora, njegovih ljubavi i prvih objavljenih knjiga. A sve je ispričano živo i pametno, kako može samo izniman pripovjedač.

Zoran Ferić rođen je 1961. godine u Zagrebu. Diplomirao je jugoslavistiku na Filozofskom fakultetu i od 1994. godine radi kao profesor hrvatskog jezika u XVIII. gimnaziji. Priče objavljuje u časopisima i novinama od 1987. godine. Knjige su mu prevedene na desetak jezika…

IMG 5948 Custom

Nakon što je publici ‘približio’ svoj roman, Zoran Ferić je predstavio i pomalo ‘mukotrpan’ život pisaca te govorio o školi kreativnog pisanja u kojoj radi kao predavač.

– Ovo je 17. predstavljanje romana “Putujuće kazalište”. Trenutno radim na novoj knjizi koja bi trebala biti gotova početkom jeseni – izjavio je.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content