Nakon 50 godina čađavački osnovnoškolci ponovno sjeli u školske klupe

Na inicijativu Zlate Uglješića i Marijane Herbaj, jučer (petak) su se u čađavačkoj Osnovnoj školi Davorin Trstenjak okupili nekadašnji učenici tadašnje Pučke škole i obilježili 50 godina od završetka svog osnovnoškolskog obrazovanja.

Dvadesetak nekadašnjih učenika, koji su 1972. godine završili osmi razred, pridošlih iz raznih dijelova Hrvatske i inozemstva, okupilo se na ulazu nekadašnje Pučke škole gdje ih je dočekala sadašnja ravnateljica OŠ Davorin Trstenjak Čađavica Ksenija Žunec i poželjela im dobrodošlicu. Uz ravnateljicu Kseniju, svoje učenike dočekale su i njihove nekadašnje učiteljice Franka Rap i Ana Slunjski te su zajedno obišli školu kako bi se prisjetili svojih školskih dana. Oni gosti koji nisu dugo posjetili Čađavicu i vidjeli kako škola sada izgleda, ostali su ugodno iznenađeni vanjskim i unutrašnjim izgledom, jer je u tih pedeset godina škola prerasla u jedan previ lijepi odgojno-obrazovni centar.

Nakon razgledanja škole, bivši su učenici sjeli u školske klupe baš kao i prije pedeset godina, a njihova učiteljica Franka Rap, koja im je predavala od prvog do četvrtog razreda, prisjetila se zgoda i nezgoda iz školskih klupa. Svoje bivše učenike pozdravila je i tadašnja razrednica Anica Slunjski, koja im je predavala u višim razredima.

Susret bivših učenika, učiteljica i ravnateljice protekao je u ležernom tonu, a na kraju posjete školi Zlato Uglješić im je uručio prigodan poklon, cvjetne bukete.

– Danas sam imala čast prisustvovati susretu ovih divnih ljudi. Prije pedeset godina za njih je završila osnovna škola. Svi oni svoje su djetinjstvo proveli na hodnicima ove naše zgrade, a onda ih je život odveo na sve moguće strane svijeta. No, danas su se okupili na starom mjestu, u školi. Nisu ih spriječile ni granice, ni daljina pa su doputovali iz raznih dijelova Hrvatske i inozemstva samo da bi vidjeli svoje prijatelje i prisjetili se bezbrižnih dana djetinjstva. Svaki kutak škole probudio je u njima neke od uspomena, sjećanja na mnoge zgode i nezgode, dječje simpatije i nekadašnje učitelje. Toliko različitih životnih priča na jednom mjestu, toliko emocija i radosti što su na okupu nakon mnogo godina teško je opisati riječima – opisala je susret ravnateljica OŠ Davorin Trstenjak Čađavica Ksenija Žunec, te se zahvalila inicijatorima ovog okupljanja Zlati i Mirjani na pozivu i ugodno provedenoj večeri.

– Stvarno mi je bila čast nakratko biti dio ove ekipe prekrasnih ljudi – zaključila je Ksenija.

(www.icv.hr; adf, Foto: OŠ D. Trstenjak Čađavica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content