Ocjenjivanje vina u sklopu 7. Sajma vina i kulena u Orahovici: Od ukupno 54 uzorka, 19 je zlatnih

U sklopu 7. Sajma vina i kulena, u Centru za posjetitelje Orahovica održano je ocjenjivanje vina. Na ocjenjivanje su pristigla do sada rekordna 54 uzorka koja su došla pred peteročlano stručno povjerenstvo predvođeno enologinjom Ivanom Nemet. Stručno povjerenstvo, uz predsjednicu Nemet, činili su još enolozi Zrinka Vinković Jergović (Vinarija Kutjevo), Luka Radiček (PP Orahovica), Martin Grozdanović (Vinarija “Galić” Kutjevo), Ivan Marinclin (Kutjevo d.d.) i profesor s požeškog Veleučilišta Josip Mesić.

-Posebno sam sretna što je i ove godine rekordan broj uzoraka i što se sve više proizvođača odlučuje dati svoja vina na ocjenjivanje. Karakteristično za ovu godine je da je bilo jako puno ozbiljnih proizvođača što je jako dobro, a s druge strane ovi naši, reći ću, hobisti, su uglavnom završili u srebru, ali i to je odlično ako uzmemo činjenicu da je ocjenjivanje bilo na vrhunskoj razini s visoko kvalitetnim enolozima. Ja sam jako zadovoljna kušanim, stojimo iza svake svoje ocjene. Moram svakako reći da sam sretna i zadovoljna što sam na ovom ocjenjivanju od prvog dana i nikada od nikog nismo imali niti jedan prigovor niti dodatnih pitanja, uvijek su svi sve prihvaćali jer doista rade veliki stručnjaci, a ono što je lijepo znati je činjenica kada smo krenuli bilo je svega tridesetak uzoraka, evo danas smo prešli tu magičnu brojku od 50. Hvala svima koji su se odazvali i vidimo se na Sajmu – rekla je predsjednica stručnog povjerenstva, enologinja Ivana Nemet.

Ocjenjivanje-vina-3

Ocjenjivače je pozdravio i orahovački gradonačelnik Saša Rister naglasivši kako je iznimno sretan što je nakon kulena i rekordan broj vina.

-Lijepo je vidjeti i čuti da nakon kulena imamo i rekordan broj uzoraka vina što govori kako ova manifestacija već sada ima veliki značaj na području Slavonije i šire. Hvala svim enolozima, vrhunskim stručnjacima koji su došli na naše ocjenjivanje i svojom nazočnošću dali našem sajmu iznimno visoku razinu – rekao je gradonačelnik Rister.

Na kraju, povjerenstvo je 19 vina ocijenilo zlatnim, 27 ih je dobilo srebro, a 6 broncu, dok su dva vina zaslužila priznanje, a sve nagrade bit će podijeljene u subotu na 7. Sajmu vina i kulena.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content