Održan skup Međužupanijskog stručnog vijeća regije Sjever za odgajatelje i stručne suradnike učeničkih domova

Jučer (srijeda) je održan skup Međužupanijskog stručnog vijeća regije Sjever za odgajatelje i stručne suradnike učeničkih domova. Tom se prilikom Suzana Sokele, odgajateljica savjetnica, zahvalila na ukazanom povjerenju voditeljice MŽSV-a, koju je dužnost obavljala posljednje dvije godine.

U te dvije godine održano je ukupno šest stručnih skupova te su obrađene brojne teme kao što su zaštita mentalnog zdravlja, medicinske teme, zdrava prehrana i poremećaji prehrane, učenje, kretanje i zdrav život, sigurno korištenje interneta, uz brojne kreativne radionice i primjere dobre prakse. Zahvaljujemo svim vanjskim suradnicima – predavačima te kolegama djelatnicima Doma koji su svoja predavanja, radionice i primjere dobre prakse odradili volonterski.

Od vanjskih predavača stručne su teme iz svojeg područja odradili: Ana Kratohvil Katić, Ivana Kostelac, Elvira Koić, Sandra Borbaš, Siniša Brlas, Maja Šajatović, Melita Smitz, Ivančica Fett Škvarić, Kristina Đeri, Ivan Andrašević, Miodrag Beneš i Iva Vujasin. Primjere dobre prakse i radionice na stručnim su skupovima prezentirali djelatnici Učeničkog doma Virovitica: Hrvoje Žunec, Dražen Jurković, Ivan Kelečić, Ivana Therese Štetić i Gabrijela Slamić te Marija Kovačić i Sanela Hrg iz Učeničkog doma Križevci.

Posljednji skup MŽSV-a održan je na Virovitičkim ribnjacima. Odgajatelji Ivan Kelečić i Dražen Jurković, odgajatelj savjetnik iz Učeničkog doma Virovitica prezentirali su primjer dobre prakse „Škola rekreativnog trčanja“. Marija Kovačić, odgajateljica mentorica i Sanela Hrg, zdravstvena voditeljica iz Učeničkog doma Križevci prezentirale su projekt „Najljepši školski vrtovi“, a Petar Crnogorac i Ana Veble iz Učeničkog doma u Maruševcu predstavili su „Humanitarni rad“ kao primjer dobre prakse.

Bio je ovo još jedan uspješan skup održan u opuštenoj, ali poticajnoj atmosferi na kojemu su sudionici, osim stručnih tema i primjera dobre prakse, imali priliku razmijeniti iskustva što je od velikog značaja za posao kojim se bavimo. Sve stručne skupove organizirala je voditeljica MŽSV-a Suzana Sokele uz podršku ravnateljice Martine Tišljar te svih kolega.

– Još jednom zahvaljujemo svim predavačima – vanjskim suradnicima i kolegama iz domova bez čijeg se doprinosa stručni skupovi ne bi mogli održati, a odgajateljici Suzani Sokele čestitamo na uspješno odrađenom mandatu- poručili su iz Učeničkog doma Virovitica.

(udv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content